Hoofdmenu

World Cleanup Day

Vandaag 15 september is het tijd voor de grootste wereldwijde opruimactie zwerfafval ooit: World Cleanup Day. Van Nieuw-Zeeland tot Hawaii gaan miljoenen mensen aan de slag om te werken aan een schonere en gezondere wereld.

Zwerfafval heeft zich verspreid van de polen tot de evenaar. Het Nederlands zwerfafval komt bij een oostenwind terecht in de Noordzee, en zelfs vaak veel verder, omdat het wordt meegevoerd door zeestromen. In de Stille Oceaan dobbert een plastic afvalhoop die naar schatting 34 keer groter is dan Nederland. De Partij voor de Dieren wijst erop dat zwerfafval aan de bron kan worden aangepakt door onze (over)consumptie af te remmen en zorgvuldiger om te springen met onze grondstoffen. We willen onder andere dat fabrikanten worden gestimuleerd om producten te maken met een lange levensduur.

In Maastricht, Heerlen, Roermond en Venlo gaan teams van de werkgroep Partij voor de Dieren Limburg aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Statenlid Pascale Plusquin  en Tweede Kamerlid Frank Wassenberg zullen in Maastricht meehelpen met de opruimactie. In Heerlen sluit raadslid Elian Geron bij de actie aan.

Help mee het zwerfafval op te ruimen en je in te zetten voor een schonere wereld. De teams staan klaar op de volgende locaties en tijdstippen:

 

Actie Venlo, Bosrand bij De Molenbeek (thv nr 63), 09.00 – 11.00 uur

Actie Roermond, Versboerderij Schreurs: 09.00 -12.00 uur

Actie Maastricht, De Griend, 11.00 – 13.00 uur

Actie Heerlen, Doctor Clemens Meulemanstraat: 10.00 – 12.00 uur

Of kijk op http://limburg.partijvoordedieren.nl

Niet alleen opruimen maar tegelijkertijd helpen met onderzoek?

Met behulp van de Litterati app (https://www.litterati.org/) is het mogelijk om wereldwijd een beeld te krijgen van de zwerfafvalproblematiek. We ruimen niet alleen op, maar brengen ook in kaart wat er nu eigenlijk precies op straat en in de natuur ligt. Installeer de app op je smartphone en help me met het registreren van het zwerfafval. Zo wordt waardevolle data aangemaakt in de strijd tegen zwerfafval.

 (Volgend nieuwsbericht) »