Sinds kort heeft het Leger des Heils in Treebeek-Brunssum nieuwe leiding. Het zijn kapiteins Aalt en Tertia Fikse (beiden 49 jaar). Zij hebben 4 kinderen en zijn onlangs verhuisd van Kampen (Ov) naar Heerlen.

Zij volgen de majoors Van Beijnum op die 5 jaar hebben gewerkt in Brunssum en omgeving. De Fikses zijn met veel enthousiasme aan de slag gegaan en zijn onder de indruk van de gastvrijheid en vriendelijkheid van Limburgers. Aalt Fikse; “Ik meende dat we in Overijssel en Gelderland toch al een mooi stukje Nederland hadden gezien, maar dat kan niet in de schaduw staan van het mooie Limburg”. Zijn vrouw Tertia voegt hieraan toe; “We hebben ondertussen al met een heel aantal mensen kennis gemaakt en we zijn onder de indruk van de vriendelijkheid en betrokkenheid van mensen. Er zijn vele tientallen leden en vrijwilligers actief binnen het Leger des Heils en die zetten zich voor 100% in.”

De Fikses dragen verantwoordelijkheid voor het Leger des Heils in Brunssum en omgeving, maar hebben visie voor heel Limburg. Aalt Fikse; “Wij zijn van mening dat elke stad en dorp waar zo’n 10.000 mensen wonen, er een afdeling van het Leger des Heils actief kan zijn.” De Fikses richten zich daarbij op plekken als; Maastricht, Valkenburg, Geleen, Heerlen, Hoensbroek, Landgraaf, Sittard en Roermond. Aalt Fikse; “Toen wij in Kampen werkten hebben we in 5 nieuwe steden/dorpen contacten gelegd met de plaatselijke bevolking en hen gevraagd om samen met ons vorm te geven aan het maatschappelijk – en geestelijk werk van het Leger des Heils. En dat gebeurde. Mensen die helemaal niet bekend waren met het Leger des Heils, maar toch een warm hart voor hun medemens hadden, meldden zich aan en zo zijn er bloeiende afdelingen ontstaan.”

Het Leger des Heils is volgens Fikse een beweging waar men vanuit het christelijke geloof klaarstaat voor de medemens in nood en die ander, ongeacht ras of geloofsovertuiging, helpt. Tertia Fikse; “Veel mensen hebben hulp nodig en krijgen dan ook hulp. Wat is het dan mooi en waardevol om te zien dat deze mensen na verloop van tijd weer anderen gaan helpen. Zo worden hulpvragers op termijn hulpgevers en dat is zo waardevol.”  Het komt er volgens de Fikses op neer dat het Leger des Heils actief op zoek is naar mensen die hun schouders onder dit mooie werk willen zetten en samen willen optrekken om klein en groot leed in de nabije samenleving te verzachten.

Het Leger des Heils werkt vanuit een christelijk motief, maar staat open voor een ieder. De kerk heeft volgens de Fikses in de Nederlandse samenleving geen goede naam meer. Het Leger des Heils wordt door veel mensen echter wel als positief ervaren en daarom hopen de Fikses dat de Limburgers zich massaal aanmelden en het Leger des Heils een kans geven om het vertrouwen van de samenleving terug te winnen.

In Treebeek-Brunssum, aan de Horizonstraat 77, is een tweedehands kledingwinkel en een inloop gevestigd waar mensen in een gezellige sfeer kunnen winkelen en een kopje koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken. Daarnaast is er binnen het Leger des Heils veel aandacht voor muziek en zang. Ook wordt er elke zondagmorgen een geloofsontmoeting gehouden. Hier is iedereen om 10.00 uur welkom. Het Leger des Heils mag al jaren rekenen op de steun van veel Limburgers, aangezien er op de locatie in Treebeek-Brunssum jaarlijks ruim 40.000 kilo kleding wordt binnengebracht.

Ieder die wil reageren en meer wil weten kan bellen naar 06-51741725 of mailen naar; aalt.fikse@legerdesheils.nl

Foto  Leger des Heils

Geef een reactie