FC Hoensbroek 1 – Oirschot Vooruit 1: 0-1(0-1)

Scoreverloop: 1e min. 0-1 Dorus van de Wal.

FC Hoensbroek is in zijn laatste bekerwedstrijd tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Al na 40 seconden liep de ploeg van trainer René Smeets achter de feiten aan. Onoplettendheid in de Hoensbroek-defensie werd door Dorus van de Wal wel erg eenvoudig afgestraft: 0-1. Maar de thuisploeg toonde al snel veerkracht en bleek niet onder de indruk van de 1e klasser. Zo was Robert Wijnen namens Hoensbroek kansrijk, maar miste zijn inzet de nodige power om doelman Menno Kuulkers in verwarring te brengen. Na een half uur spelen was ook Gijs van den Boogaard met een volley dicht bij de gelijkmaker. Maar tot zijn eigen ontzetting zag hij de bal met de nodige moeite van de doellijn gekeerd worden. Niet veel later kwam Robert Wijnen een teenlengte tekort om een schot van Marc Wanders binnen te tikken. Ook een schot van Bas Coenen werd niet tot doelpunt gepromoveerd, omdat de Oirschotse-goalie nog tijdig kon keren.  Op slag van rust moest ook zijn collega-doelman Boon van Hoensbroek nog attent ingrijpen op een prima mogelijkheid van Dorus van de Wal.

In het begin van de 2e helft was het wederom Hoensbroek, dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Zo kwam Yannick Kramer net tekort om een scherpe voorzet van Bas Coenen binnen te glijden en schoot diezelfde Bas Coenen een paar minuten later uit de draai hoog over. Hoensbroek wilde niet capituleren en nam nu nog meer risico’s. Voor de gastenploeg ontstond er nu nog meer ruimte. Maar prima kansen waren niet aan Gijs Sebregts en Max Vervoort besteed. Ook een vrije trap van Joris Swaanen trof geen doel. Gescoord werd er dus niet meer.

Door deze overwinning en het gelijke spel van EHC tegen Marvilde plaatsten Oirschot Vooruit en EHC zich voor de volgende ronde van de beker.  FC Hoensbroek kan zijn aandacht nu volledig gaan richten op de competitie, beginnend uit tegen Haelen.