Van 28 september tot en met 11 november vindt voor de 25e keer de fotomanifestatie Limburg Foto plaats. De Limburgse vrijetijdsfotografen aangesloten bij de Fotobond exposeren in Kunstencentrum Venlo en in de hal van Ligne Sittard met hun100 beste foto’s. De opening zal op vrijdag 28 september om 20 uur worden verricht door Marij Pollux, wethouder Cultuur van de gemeente Venlo.

Al sinds 1970 worden op Limburg Foto de 100 beste foto’s van Limburgse vrijetijdsfotografen van de Fotobond geëxposeerd. Anno 2018 is de vrijetijdsfotografie nog springlevend.  Limburg Foto 2018 is een gevarieerde expositie die een goed beeld geeft van de veelzijdigheid in de vrijetijdsfotografie. Natuur, architectuur, ons dagelijks leven, verre landen en culturen, abstract werk: elke fotograaf heeft deze onderwerpen met een eigen unieke stijl in beeld gebracht. De expositie is van 29 september tot en met 24 oktober te zien in Kunstencentrum Venlo en van 27 oktober tot en met 11 november bij De Domijnen in de hal van Ligne te Sittard.

De Fotobond Afdeling Limburg heeft ruim 630 leden. Voor de wedstrijd Limburg Foto 2018 hebben de leden hun beste foto’s ingestuurd. Deze foto’s zijn beoordeeld door een professionele jury en de 100 beste foto’s zijn geselecteerd. Bij de opening in Venlo op vrijdag 28 september wordt bekendgemaakt welke foto’s zijn bekroond met een prijs.

Op woensdag 10 oktober om 20.00 uur is er een lezing door natuurfotograaf Johan van der Wielen in het Kunstencentrum Venlo. Bij de opening van de expositie in Sittard ) op vrijdag 26 oktober om 20.00 uur geeft fotograaf Chris Keulen (o.a. winnaar van de Zilveren Camera 2017) een lezing over zijn werk.

De openingen, exposities en lezingen zijn gratis te bezoeken. Aanmelden voor de lezingen is verplicht en kan via www.fotobondlimburg.nl

 

 

Geef een reactie