Vierde klasse B Vooruitblikken met Paul van Putten (KVC Oranje)

 

 

 

Bij de start van een nieuwe voetbalseizoen zijn er altijd weer de verwachtingen. Hoop en realiteit blijken achteraf wel eens een stukje uit elkaar te liggen. Maakt niet uit, hoop dit immers leven en de voorpret wil je geenszins missen. In de vierde klasse B van het amateurvoetbal lijken dit seizoen meerdere kandidaten voor de titel te zijn. Vorig seizoen stak Wijnandia er met kop en schouder bovenuit. Die ploeg werd met een straatlengte verschil kampioen. Nu gaat de titelstrijd wellicht tussen meer teams. Tijd om eens vooruit te blikken met Paul van Putten, trainer van KVC Oranje uit Kerkrade.

Om te beginnen vragen we de oefenmeester naar de doelstelling voor zijn eigen ploeg, KVC Oranje, vorig seizoen deelnemer aan de nacompetitie. Het antwoord is helder en onomwonden: ,, De doelstelling is kampioen worden in de vierde klasse.” Nogal een gedurfde uitspraak, zo op het eerste oog, maar Paul zegt ook: ,,Vorig jaar hebben we meegedaan om promotie en in de beker hebben we ploegen uit de derde (FC Kerkrade-West), tweede (Veritas) en eerste klasse (Wilheklmina’08) verslagen. We zijn er niet minder op geworden, dus voor deze jaargang mag de titel ons doel zijn. Daar moet je ook niet voor weglopen.”

Om daadwerkelijk kampioen te worden zul je toch eerst een aantal concurrent de maat moeten nemen. Daarvan is zich natuurlijk de trainer van KVC Oranje bewust. Clubs die volgens Paul van Putten gaan meestrijden om de titel zijn WDZ, RKHBS, Voerendaal en Eikenderveld. Daarbij geeft de ervaren KVC-trainer, eerder actief bij Chevremont en WDZ, de volgende onderbouwing: ,, De eerste drie verengingen zijn altijd al stabiele vierdeklassers geweest, met zo nu en dan een uitstapjes naar de derde klasse. Eikenderveld heeft een team met zeer talentvolle spelers, die hun voetbalkwaliteiten in sterke competities al hebben bewezen.” ,,Maar”, zo laat Van Putten ook optekenen: ,, Welke teams uiteindelijk gaan strijden voor de prijzen, zal duidelijk worden na de eerste wedstrijden in de competitie. En wellicht nog een stukje later. Het leuke van voetbal is natuurlijk ook dat het niet voorspelbaar is. Wie weet welke vereniging voor een verrassing gaat zorgen?”

Dan wat betreft KVC Oranje, De trainer haalt nog een keer aan dat de titel het streven is. Mocht dat onverhoopt niet haalbaar blijken, dan wil KVC Oranje in ieder geval meedoen in de strijd om een periodetitel om vervolgens deel te kunnen nemen aan de nacompetitie en langs die weg promotie naar de derde klasse af te dwingen.

Paul van Putten geeft om af te sluiten aan wat nodig is om de doelstelling van zijn team tijdens de voetbaljaargang 2018-2019 te kunnen halen, als hij zegt: ,,Belangrijk is dat we iedere week op de grasmat een dosis plezier, durf en een gezonde winnaarsmentaliteit laten zien.”

Foto’s®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie