Afgelopen vrijdagavond beten de dames van VCH de spits af in de competitie tegen VC Patrick D2. Dit seizoen komen zij uit in de 3e klasse na de degradatie van afgelopen seizoen. Ze spelen dit jaar met 4 enthousiaste dames van dezelfde groep van vorig seizoen aangevuld met een aantal nieuwe fanatieke dames. Zij zijn samen zeer gemotiveerd er een leuk seizoen van te gaan maken. Dit lieten zij ook zien afgelopen vrijdag.

Zij begonnen de wedstrijd met een korte trage start, waarbij ze meteen op een  achterstand kwamen met 3-5. Daarna namen ze de leiding standvastig over in dit duel. Zij lieten in deze set de tegenstander ADC niet meer echt in hun eigen spel komen en wonnen deze set met 25-10.

De sets erna vervolgden zij hun spel. Er werd in deze 3 sets met druk geserveerd, waarbij mooie series werden gemaakt door Gloria Spijkers, Melanie Verbeek en Cleo Lems. Zij zetten VC Patrick zo onder druk dat het moeilijk was voor dit jonge team om een goede pass aan het net te brengen. Daarnaast lieten de dames van VCH mooie verdedigende acties zien en werden bijna alle ballen van de grond gehouden. De pass bleef netjes gebracht worden, waardoor de aanvalsters bijna vrij spel hadden om te blijven scoren. VC Patrick kreeg geen voet meer aan de grond. Dit is ook aan de setstanden te zien, zij wonnen de wedstrijd met 25-06, 25-04 en 25-05.