Dames 1 van HC Nova speelen gelijk tegen dames 1 van Nuenen

Na vorige week onze eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen te hebben, was het vandaag tijd voor de uitwedstrijd tegen Nuenen. We wisten dat we hier punten konden pakken. Met die gedachte hebben we afgelopen week dus ook goed getraind met als afsluiting onze eigen Fridaycup competitie vrijdagavond.

Aangekomen in Nuenen was het al flink aan het regenen en zo begonnen we ook aan de wedstrijd. Aan het begin van de wedstrijd waren we nog niet wakker waardoor Nuenen snel op onze helft kwam en een harde bal richting doel sloeg die werd getipt door een speelsters van Nuenen, 1–0.. Maar eigenlijk mocht dit doelpunt niet tellen aangezien de bal buiten de cirkel werd getipt.

Even later herpakten wij ons goed wat resulteerde in een strafcorner. Door een mooie variant was het uiteindelijk Laura die de bal in het hoekje sloeg, 1-1!

We bleven druk zetten op de verdediging van Nuenen waardoor we weer de bal onderschepte. Noa flatste een harde bal de cirkel in richting tweede paal waar Monique stond, die de bal voor het intikken had. We stonden dus 1-2 voor. Snel daarna scoorde Noa de 1-3, zo gingen we de rust in.

Na een strafbal tegen gekregen te hebben, die Fabiënne gelukkig stopte, kregen we een aantal strafcorners tegen. Uit twee van deze corners werd er gescoord door Nuenen, waardoor de stand op 3-3 kwam te staan. Helaas is dit ook de eindstand geworden, maar voor alsnog hebben we nog geen uitwedstrijd verloren, dus we doen het al beter dan vorig seizoen.

Volgende week zondag, 30 september, staat de derby op het programma. We spelen thuis tegen Maastricht, wat altijd een spannend potje is.

Het zou leuk zijn als we veel supporters langs de lijn hebben, dus hopelijk zien we jullie zondag!