Hoofdmenu

Euregio-Cup jeugdschaaktoernooi bij Gene Beck in Heerlen

Maar liefst 40 jongens en meisjes vonden hun weg naar A Gene Bek in Heerlen, waar op zondag 23 september het eerste toernooi van de Euregio-cyclus werd georganiseerd. Deze cyclus van zeven toernooien is speciaal bedoeld voor kinderen die nog niet zo lang bij een club schaken.
Voor het eerst aan een echte schaakwedstrijd meedoen was voor de meesten een heel spannende ervaring, zeker omdat het ook nog eens een internationaal evenement was: naast 22 Limburgse schaaktalenten waren er ook 10 uit België en 8 uit Duitsland gekomen.
Rond het begintijdstip zat iedereen ongeduldig te wachten totdat de officiële opening achter de rug was. Nadat eindelijk het startsein gegeven was, was het als bij toverslag muisstil in de zaal. Het enige wat je nog hoorde, was het getik wanneer er ergens een stuk geslagen werd. Een groep stille kinderen, geconcentreerd bezig met hun schaakpartij, – veel juffen en meesters zouden hun kinderen niet herkennen.

Na vijf partijen schaken was de prijsuitreiking. De succesvolste schakers mochten een prijs van de prijzentafel uitzoeken. De gelukkigen waren Simon Wörlen, Avni Sharma, Zen Hoang, Shubeil Nazari en Espen Günther uit Duitsland; Seppe Van Achte, Luca Boatca, Casper Hanssen en Maxima Nysen uit België; en uit Limburg: Flint Lieverse, Bob Vonken, Ties Dumont, Annelie de Koning, Myrthe de Koning, Jos Smael en Roef Peeters.

 

Het volgende toernooi in deze cyclus is op zondag 21 oktober. We spelen dan in Eupen (België). Alle schakers van vandaag willen weer meedoen!”

Meer informatie over het Euregio-Cup idee kunt u vinden op onze website:  www.euregio-cup.eu

Tekst Arjan Smit  en  Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno