Hoofdmenu

Minimale zege KVC Oranje

 

 

KVC Oranje heeft het eerste competitieduel met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Thuis tegen Zwart-Wit’19 uit Eys werd het 1-0. De zege was verdiend voor de mannen van trainer Paul van Putten, maar eenvoudig ging het allemaal niet. Zwart-Wit’19 toonde zich een taaie tegenstander, voor KVC Oranje dat op voorhand toch favoriet leek.

Even na half drie komt de regen in overvloed naar beneden. Eigenlijk is dit geen weer om v oetbal te gaan kijken, althans in de buitenlucht. Precies twee getrouwen hebben zich niettemin ter hoogte van de middenlijn aan de kant van de Voorterstraat langs de zijlijn genesteld. De andere aanwezige toeschouwers hebben nagenoeg allen beschutting gezocht en gevonden onder het afdak voor de kantine. Dan komende de acteurs, inclusief arbitrale trio, het veld op. Men stelt zich, als te doen gebruikelijk, naast elkaar op. Eén van de aanwezigen, gezeten onder het afdak, merkt droogjes op: ,,Kijk, gaan 2 mannen in de regen staan, krijgen ze de spelers ook nog maar alleen van achteren te zien.” Inderdaad, de spelers en de leidsmannen kijken, richting, ja naar wie eigenlijk. Alleen in de beide dug-outs zijn mensen waar te nemen. Het zal absoluut geen minachting van de 2 bedoelde getrouwen zijn, opvallend en scherp opgemerkt is het wel.

De wedstrijd wordt in gang gefloten door scheidsrechter Lorenzo Crijns. Behalve nat is het ook aardig donker, hetgeen assistent-trainer Hein Vienerius van de thuisclub na drie minuten doet besluiten de veldverlichting in werking te stellen. Het duel zelf heeft tijd nodig om op gang te komen. Er is sprake van evenwicht. De gasten worden tot twee keer toe dreigend, maar door alert meevoetballen van doelman Lars van der Weide van KVC Oranje wordt het niet echt gevaarlijk. Een vrije trap van Yannick Vanweersch is eigenlijk het enige echte wapenfeit van de bezoekers. De bal gaat rakelings langs de linker paal. Aan de andere kant kan een scherpe voorzet van Mel Angerer net niet tegen de netten worden gewerkt en wordt de bal, na een hoekschop vanaf links, zo lijkt althans van veraf gezien, naast gekopt.

Rond het half uur is het dan toch raak. Jochen Hahnraths stuurt een bal de diepte. Goalie Rick Janssen heeft een ongelukkige timing, waardoor Dylan Leclair van KVC Oranje een open doel krijgt voorgeschoteld. Hij is evenwel uit evenwicht geraakt en werkt de bal tegen de paal. In de rebound scoort Mel Angerer alsnog: 1-0.

Na de hervatting ziet Yannick Vanweersch van Zwart Wit’19 een inzet gepareerd door doelman Lars van der Weide van de thuisclub. Aan de andere kant schiet Mel Angerer na een voorzet van Tom Konings vanaf rechts naast. Hetzelfde doet Chris Frauenrath even later na een mooie eentwee met Mel Angerer.

Omdat het 1-0 blijft, verdwijnt de spanning eigenlijk nooit. Anders bezien is er ook niet veel aanleiding om echt nerveus te worden, want van echte kansen is amper of geen sprake meer. Het mag dan ook niet verwonderen dat in de stand niets meer verandert. KVC Oranje heeft de eerste dienpunter van het seizoen binnen en mag komend weekend op bezoek in Spekholzerheide, voor de stadsderby tegen FC Kerkrade-West. Zwart-Wit’19 neemt zondag, thuis tegen SV Brunssum, een nieuwe aanloop om de eerste punten bij te kunnen schrijven.

Archieffoto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno