Hoofdmenu

RKHBS pakt punt bij Rood Groen LVC

Na de wisselende resultaten in de beker, met een nederlaag bij 4de klasser RKASV uit Amby, een verdienstelijk gelijkspel thuis tegen 3de klasser Hellas en een verplichte overwinning bij 5de klasser RKMVC, stond op deze natte zondag het eerste competitieduel op het programma, uit tegen Rood Groen LVC uit Vaals-Lemiers.
De ploeg van de Heerlerbaan met de nieuwe trainer Mike Bisschops aan het roer heeft te kampen met het nodige blessureleed waardoor liefst 3 centrale verdedigers in de lappenmand zitten. Daarnaast was ook de nieuwe aanwinst Joey Ferdinandus nog niet van de partij vanwege lichamelijk ongemak. De thuisploeg opende furieus en was vanaf het begin de bovenliggende partij. Na een paar minuten lag de bal op de stip omdat verdediger Jasper Berger van RKHBS bij een sliding ongelukkig hands maakte. Toine Diederen stopte de helemaal niet slecht ingeschoten strafschop met verve, door het leer uit de linker benedenhoek te tikken. Tien minuten later lag de bal weer op de stip. Bij een voorzet vanaf links leek Brian Amkreutz de bal makkelijk weg te werken, maar de bal raakte hierbij ook zijn arm. Bij de toeschouwers rees de vraag of echt elke bal die een arm of hand beroerd in het strafschopgebied een pingel betekent. Bij het profvoetbal is dit in ieder geval niet zo, maar blijkbaar bij de scheids van dienst deze namiddag wel. Ook deze strafschop werd gestopt door goalie Toine Diederen door de bal nu uit de rechterhoek te halen, tot grote frustratie aan Rood-Groen zijde. Toch kwamen de gastheren aan de leiding. Een tweetal spelers van RKHBS lieten zich aan de zijlijn wel heel gemakkelijk in de luren leggen waarna Youri Pietersma van de thuisploeg vanaf rechts de 16 meter in kon gaan, een speler uitkapte en prachtig raak schoot in de kruising in de korte hoek: 1-0.
Na een half uur spelen raakte een speler van de thuisploeg geblesseerd zonder dat er een overtreding was gemaakt. Na behandeling dient volgens de regels die ook al vorig seizoen golden de speler zich buiten het speelveld te begeven en toestemming te krijgen van de scheids als hij terug wil keren. De scheids van dienst liet dit echter achterwege en wilde het spel gewoon laten hervatten. Toen Bram Bemelmans hem hierop attent maakte kreeg de speler zijn tweede gele kaart en kon vertrekken waardoor RKHBS plots met 10 man verder moest. Een wel heel zware straf voor een opmerking over een opzichtige fout van de leidsman zelf. Vlak voor rust leek de thuisploeg te profiteren van het overtal, maar de scheidsrechter had reeds gefloten voor een duwfout van de scorende aanvaller. In de blessuretijd van de eerste helft dwong RKHBS drie corners achter elkaar af en stichtte het nodige gevaar. Bij de derde corner genomen door Chendo Kolker won de op het oude nest terug gekeerde Yarin Meessen het kopduel van zijn directe tegenstander en knikte fraai in de benedenhoek raak: 1-1. Hierdoor ging de thuisploeg met een kater de kleedkamer in.
In de tweede helft was het een-richtingsverkeer richting het doel van Toine Diederen, en stond RKHBS met de rug tegen de muur. Cyriel Palmen kwam in de ploeg voor Rick Hambuckers, en even later kwam Jeroen Bothmer als vervanger voor Brian Amkreutz in de ploeg. Het tiental van RKHBS verdedigde duidelijk beter dan in de eerste helft waardoor er geen echte kansen voor de thuisploeg ontstonden. Men probeerde het met hoge ballen en schoten van afstand die uitblinker Toine Diederen echter niet konden verontrusten. Aanvallend bleef RKHBS echter ver onder de maat, met vaak onnodig snel balverlies bij de voorwaartsen. Alleen een aanval via Jeroen Bothmer over links, gevolgd door een voorzet op Mick Mijnes in het centrum zag er enigszins gevaarlijk uit. Het daarop volgende steekballetje op spits Yarin Meessen was echter niet zuiver genoeg waardoor deze mogelijkheid verloren ging. Uiteindelijk sleepte RKHBS het gelijkspel over de streep en ging met een goed gevoel terug richting Heerlerbaan. Volgende week staat het thuisduel tegen Passart-VKC op het programma. Succes mannen.
Foto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock