Hoofdmenu

Schaesberg start met een verdienstelijk gelijkspel uit bij Susteren

 

 

 

Voor de wedstrijd ging het vooral over het ontbreken van Danny Latten, de targetman van Schaesberg heeft afgelopen week op de training zijn kuitbeen gebroken. Hierdoor is hij voorlopig uit de running en overheerst de vraag, `hoe gaat Schaesberg dit gemis opvangen?`.

Schaesberg begint erg gretig aan de wedstrijd, met een aantal nieuwelingen in de basis starten ze agressief. Er ontstaan direct wat kansjes voor Schaesberg en Susteren lijkt wat verrast te zijn. Helaas werd een goede steekpass van Cliff Pötgens op Ronald Geuskens, gekeerd door de keeper.

Susteren kwam er halverwege de 1ste helft ook aantal keer gevaarlijk uit, Kaïn Boer hield het doel echter op sublieme wijze schoon. Susteren komt toch op 1-0, nadat een buitenspelval in de defensie van Schaesberg niet goed wordt uitgevoerd en via de handen van Boers, de rebound wordt ingeschoten.

Het was daarna een goed genomen hoekschop van Cliff Pötgens, die snoeihard door aanvoerder Erik Erps in de touwen wordt gekopt, 1-1.

Even later leek Schaesberg een penalty te krijgen, nadat de keeper van Susteren in een duel met Ronald Geuskens, de benen van de spits onderuit schuift. De scheidsrechter durfde de bal echter niet op de stip te leggen, tot ongenoegen van iedereen die Schaesberg support. Schaesberg probeert er vervolgens met goed combinatie voetbal doorheen te komen, vooral Brain Stevens en Scot Adriolo zorgen aan de rechterkant voor het nodige gevaar. In een open wedstrijd werd met een gelijke stand het rustsignaal ontvangen.

Gaandeweg de 2e helft ontstonden er voor beide teams meer ruimte. Schaesberg had het defensief beter voor elkaar en er werd als team gestreden voor elke bal. Ronald Geuskens passeerde 1 op 1 de keeper, maar een verdediger van Susteren liep goed mee en wist hem alsnog van scoren af te houden. Een goed schot van Cliff ging rakelijks langs de verkeerde kant van de paal. Maar ook Susteren probeerde er nog gevaarlijk uit te komen en wisten bij een goed genomen vrije trap, zelfs te scoren. Gelukkig voor ons, werd de goal vanwege buitenspel afgekeurd.

Zo bleef het spannend tot de laatste minuut, met een 1-1 als resultaat.

De technische staf van Susteren en Schaesberg waren het eens, dat een gelijkspel een goede weergave was van de wedstrijd. Een dag na de wedstrijd overheerst er vooral tevredenheid en biedt het vertoonde spel perspectief voor het verdere verloop van de competitie. Helaas komt er zondagmiddag wederom slecht nieuws uit de ziekenboeg, ook onze 2e spits binnen de selectie Giel Consten, breekt zijn kuitbeen tijdens een wedstrijd met Schaesberg 2.

Hierdoor winnen we één punt uit bij Susteren, maar verliezen we in één week tijd twee spitsen met langdurige blessures. Uiteraard overschaduwt dit alles en gaat de gedachte nu, vooral uit naar deze twee spelers. Veel kracht en sterkte gewenst Danny en Giel, we zullen duimen dat het herstel voorspoedig zal verlopen.    Hierdoor is het van belang dat andere jongens opstaan en er volgende week wederom een team staat die voor elkaar willen werken.

Zondag 30-9 om 14.30 uur staat de derby thuis tegen EHC op het programma.

Archieffoto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno