Hoofdmenu

Weltania sleept een punt uit het vuur in de slotminuut tegen Wijnandia

Op een kletsnat Sportpark Terworm startte Weltania 1 de competitie met een duel tegen promovendus Wijnandia. De matige eigen voorbereiding en de wijze waarop de tegenstander afgelopen jaar (ongeslagen) kampioen was geworden in de vierde klasse maakten dat bij de thuisclub niet iedereen gerust was op een goed resultaat.

De mannen van Pascal Stofberg wisten echter goed controle over het spel te houden en daar waar Wijnandia wel dreigend werd, stond doelman Lars Meens op zijn post. De beste kansen in de eerste helft waren voor de thuisclub. Eerst plaatste Niels Vroomen zijn boogbal weliswaar over de ver voor zijn doel staande gastendoelman Owen Vromen, maar helaas ook net over de lat. Na een half uur werd Sebastiaan van Middegaal in de diepte gestuurd maar zijn geplaatste bal ging langs doelman en doel.

Toen de meeste toeschouwers al op weg waren naar de koffie, strafte Timo van Gils een misverstand in de thuisclubdefensie af en bepaalde de ruststand op 0 – 1.

Na de rust pakte Weltania de zaken energiek op maar had ook geluk toen een afzwaaiende voorzet van Bart Diederen de lat raakte. Na 6 minuten viel toch de gelijkmaker te noteren. Wijnandia kon een hoekschop niet afdoende wegwerken en Simon Eurlings kopte de daaropvolgende afgemeten voorzet van Frank Teerling binnen. Weltania bleef sterker maar moest ook op zijn hoede blijven voor de snelle uitvallen van de tegenstander. Na 20 minuten miste Sebastiaan van Middegaal oog in oog met de doelman de mogelijkheid om Weltania op voorsprong te zetten. Een Weltania doelpunt hing wel in de lucht maar de waarheid was anders. Vijf minuten voor tijd stond Timo van Gils weer op de juiste plaats om de 1 – 2 binnen te tikken. De gastheren toonden echter karakter door nog een maal de mouwen op te stropen en dat werd in de slotminuut beloond door een treffer van Niels Vroomen.

Met de 2 – 2 eindstand en het vertoonde spel in de tweede helft waren beide ploegen tevreden.

Foto’s:©Parkstad Actueel / Tom de Cock« (Vorig nieuwsbericht)