Hoofdmenu

PIJNLIJKE NEDERLAAG VOOR FC HOENSBROEK

 

RKVV Haelen – FC Hoensbroek 1: 2-1(2-0)

Scoreverloop: 26e min. 1-0 Rick van der Linden, 28e min. 2-0 Ruud Eijkenboom en 69e min. 2-1 Dennie de Vries(pen.)

FC Hoensbroek beleefde een valse start van de competitie. In Haelen ging het tegen de debuterende 2e klasser RKVV Haelen met 2-1 onderuit.

 

Onder herfstachtige omstandigheden was het scheidsrechter Wilbrink, die klokslag 14.30 uur een aanvang maakte aan de competitiestart voor beide ploegen. Het waren de gastheren van trainer Patrick Wolters, die gretiger uit de kleedkamers verschenen. Zo zag Ruud Eijkenboom zijn inzet na 8 minuten geblokt worden door Hoensbroek-verdediger Elko Doven en moest Hoensbroek-goalie Jeffrey Boon attent keren op een scherpe voorzet van Colin Eijer. Na ongeveer 10 minuten ging de kleine stormloop van de thuisploeg liggen en waren het de gasten uit Hoensbroek, die het initiatief naar zich toe trokken. Guyvan Maessen zette prima door, maar zag tot zijn eigen ontzetting zijn inzet net voor de doellijn in een modderpoeltje blijven hangen. Niet veel later was doelman Stan Achten van Haelen prima bij de les bij een verraderlijk schot van Bas Coenen.  Diezelfde Achten keerde een paar minuten later wederom uitstekend bij een prima voorzet van Robert Wijnen. Hoensbroek leek de wedstrijd op dat moment prima in handen te hebben. Maar toch viel het doelpunt aan de overzijde. Weifelend ingrijpen door Marc Wanders werd door Rick van der Linden op prima aangeven van Colin Eijer genadeloos afgestraft: 1-0. Amper 2 minuten later eiste Marc Wanders wederom ongelukkig de hoofdrol voor zich op. Zijn goedbedoelde breedte bal belande via de rug van Christiaan Meurders voor de voeten van Rick van der Linden. Zijn voorzet was voor Ruud Eijkenboom een koud kunstje om de 2-0 binnen te tikken.

In de 2e helft waren het de gasten, die als eerste van zich lieten horen. Een vrije trap van Robert Wijnen werd door Stan Achten maar met de nodige moeite over het Haelen-doel getikt. Halverwege de 2e helft verzuimde de thuisploeg het duel definitief op slot te gooien. Zo kwam FC Hoensbroek tot tweemaal toe goed weg. Eerst zag Haelen-uitblinker Colin Eijer zijn schot uit de draai maar nipt naast gaan en niet veel later was het Rick van der Linden, die zijn inzet rakelings voorlangs zag gaan. Met nog ruim 20 minuten op de klok was wel de aansluitingstreffer voor Hoensbroek een feit. Een voorzet van Yannick Kramer werd door Ken Gommans binnen de beruchte zestien met de hand beroerd. Scheidsrechter Wilbrink was onverbiddelijk en wees stoïcijns naar de stip. Dennie de Vries zorgde vervolgens onberispelijk voor de 2-1. Hoensbroek nam nu nog meer risico en probeerde via opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. Maar de thuisploeg gaf geen krimp en was zelfs via invaller Randy Vaessen nog dicht bij de 3-1.

Zo beleefde RKVV Haelen een prima debuut in de 2e klasse en is er voor FC Hoensbroek-trainer René Smeets nog genoeg werk aan de winkel.

Archief foto®Parkstadactueel/ Tom de Cock