Schaesberg vrouwen vergeten te scoren in Wittenhorst

Het is mooi om te zien hoe het vrouwenteam van Schaesberg zichzelf steeds maar blijft ontwikkelen en verbeteren. Dit seizoen ook nog aangevuld met speelsters uit de eigen jeugd.  Na drie prima bekerwedstrijden startten de vrouwen hun competitie uit in Wittenhorst tegen de plaatselijke  RKSV.   Vorige seizoen was dit een pijnlijke nederlaag maar vandaag was alles (nou ja,  bijna alles) anders.

De ploeg uit Horst liep zich in de eerste helft steeds weer stuk op de wederom goed georganiseerd en gedisciplineerd spelende vrouwen van Schaesberg.

Optisch hadden de oranje hemden meer de bal maar echt gevaar wisten ze er niet mee te stichten.  Sterker nog Schaesberg wist met grote regelmaat sterk om te schakelen en kwam er met goede counters en aanvallen uit.  Echter men vergat een ding: namelijk scoren.

Vera, Melanie en onze spits van de dag Stephanie lieten de achterhoede van Wittenhorst regelmatig vertwijfelend achter. Echter diverse dikke kansen werden of te gehaast afgerond of  men behield niet het overzicht.  Achter de spitsen zorgde Wendy de Vries voor de juiste aanvoer.  Een prachtige snel genomen vrije trap en een dito inzet van Melanie werd door de beste speelster van de tegenpartij, de keepster, tegenhouden. Achterin was het de achterhoede die deze wedstrijd werd aangevoerd door Charisse die  ieder gaatje wisten te dichten.

Toch kwam Wittenhorst op voorsprong.  Een bal door het centrum werd vlak voor de verdediging door een aantal speelsters gemist. Hierdoor schoot de bal door.  De al dan niet buitenspel staande spits van Wittenhorst mocht door van de scheidsrechter (niet verrassend).  Zij stormde op het doel van Yaelle af die haar eerste inzet nog wist te keren maar de terugspringende bal werd vervolgens met een fraaie boog alsnog in het doel gewerkt: 1-0.  Niet verdiend maar ja daar gaat het niet om.

Na rust kon Schaesberg in aanvallend opzicht niet meer brengen wat men voor rust wel kon waardoor  men veel minder gevaarlijk werd en de ploeg zich vooral moest richten op verdedigen.

Wittenhorst was nu wel de beter voetballende ploeg zonder dat ze echt veel kansen wisten te krijgen.  De 2-0 viel alsnog. Een hoekschop werd door Yaelle niet helemaal goed ingeschat waardoor de bal ongelukkig via haar in het eigen  doel ging.  Kreeg Schaesberg dan helemaal geen kansen meer?? Jawel hoor. Bij een prima aanval over rechts was het Melanie die uit de draai de bal op doel schoot daar waar de bal waarschijnlijk beter lag voor de opkomende Wendy.  En vlak voor tijd had opnieuw Melanie alsnog de aansluitingstreffer kunnen maken maar haar prima lob over de keepster ging net naast de verkeerde kant van de paal.

Al met al zeker geen verkeerde wedstrijd. Maar scoren is een van de belangrijkste onderdelen van het spel en dat wilde in deze natte wedstrijd in Wittenhorst niet lukken.