Elk kind moet veilig kunnen opgroeien. Het verdient liefde. Aandacht. Verzorging. Een veilige, fijne plek. Dat is de basis die een kind nodig heeft om op te groeien. Om gelukkig te zijn. Meer kinderen dan u denkt, groeien niet veilig op. In Nederland worden elk jaar 119.000 kinderen mishandeld. Dat is in iedere klas 1 kind! Dat moet stoppen.

Als ambassadeur tegen kindermishandeling doe ik een appèl op uw hulp. In aanloop naar de week tegen kindermishandeling van 19 tot en met 25 november, gaan we veel aandacht besteden aan dit probleem. Zodat u weet waar u op moet letten. Waar u hulp kunt zoeken als er iets niet pluis is. Zodat u kinderen kunt helpen. Kindermishandeling stopt alleen als iemand iets doet. Die iemand kunt u zijn.

Burgemeester Richard de Boer
Ambassadeur tegen kindermishandeling

Wat doet de gemeente? Gemeente Simpelveld zet sterk in op deskundigheidsbevordering bij professionals. Bij de mensen die elke dag met ouders en kinderen werken en die in een vroeg stadium signalen oppikken. Zij moeten in staat zijn om die signalen te duiden, om in gesprek te gaan met de ouders hierover en om te weten met welke organisaties zij kunnen samen werken om ouders te ondersteunen.

Wat kunt u doen? Professionals zijn ook maar mensen en net als iedereen voelen zij enige verlegenheid om te handelen bij een vermoeden van kindermishandeling. Het is ook niet gemakkelijk. Kindermishandeling is nogal wat. En niemand vindt het leuk als een ander zich met jouw zaken bemoeit. Toch is het altijd belangrijk om iets te doen en advies te vragen.

Bijvoorbeeld bij Veilig Thuis. Die kunt u altijd bellen of mailen. Ook als u twijfelt!

Veilig Thuis: 0800 – 2000 (gratis 24/7) of mail: veiligthuis@samen-veilig.nl

 

 Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie