Hoofdmenu

Geeft WDZ 60-jarig jubileum extra cachet?

 

Komend jaar, in 2019, viert voetbalvereniging WDZ haar 60-jarig bestaansfeest. Reden genoeg om er een mooi iets van te maken. Het zou natuurlijk niet verkeerd zijn als de hoofdmacht van de club dan ook nog in prijs in het voetbalseizoen 2018-2019 weet te bemachtigen. We kijken samen met trainer Rene Kupper hoe de situatie nu is en vooral ook naar wat van het komende seizoen mag worden verwacht.

 

Een eerste aanzet richting iets moois hebben de mannen Kupper trouwens al gegeven. De eerste wedstrijd in de vierde klasse B, uit bij RKTSV, werd met een eclatante 3-0 overwinning afgesloten.

Op de vraag welke wijzigingen zich in de selectie hebben voorgedaan laat de oefenmeester weten dat enkele spelers van SV Nyswiller de stap naar WDZ hebben gemaakt. Hetzelfde geldt voor één acteur van naaste buur Sportclub’25. Daarnaast zo, laat Kupper weten, hebben nog een paar spelers uit de eigen JO19 de overstap naar de senioren gemaakt. Het geheel overziend, zegt Rene: ,, Al met al zijn we hierdoor in de breedte gegroeid en sterker geworden. De concurrentiestrijd neemt toe en dat is alleen maar een voordeel voor onze groep. Ze moeten hard trainen en presteren om in de basis te komen.”

Over de voorbereiding is de trainer tevreden, een paar vervelende blessures daargelaten dan. Daardoor kon men de competitie niet op volle oorlogssterkte beginnen. En over de bekerduels valt niets te klagen. Zowel het eerste als het tweede elftal hebben zich van deelname aan de volgende ronde verzekerd.

Dan komt de prangende vraag aan de orde, namelijk die waarin we vragen naar de doelstelling voor dit seizoen. Rene Kupper: ,, De doelstelling is altijd beter presteren dan het vorige seizoen. Dat is dit jaar zeker ook het geval. Toch gaan we deze keer, in verband met het aanstaande jubileum van WDZ ( 60 jaar), proberen om een prijsje in de wacht te slepen. Dat zou natuurlijk een mooi extraatje zijn en nog wat meer cachet geven aan het jubileum. Met het tweede trachten we net zo’n mooi seizoen te halen als vorig jaar.”

Ploegen die een prijs in de wacht willen slepen, weten uiteraard dat er kapers op de kust zijn. Dat geldt ook in de vierde klasse B. Rene Kupper maakt een inschatting: ,, Alleen Wijnandia is als kampioen en daarmee samenhangende promotie naar 3A uit onze klasse vertrokken. De ploegen die afgelopen seizoen om de bovenste plaatsen streden zijn dus nog grotendeels aanwezig. Dat wil zeggen KVC Oranje, dat er met nog een paar versterkingen heel goed voor lijkt te staan. Je hebt ook weer van doen met Voerendaal  en RKHBS, beide ploegen die altijd goed presteren. Ook Eikenderveld, gepromoveerd vanuit de vijfde klasse, is een team met individueel sterke  technische spelers. Ik verwacht ook van dit team dat zij een woordje mee zullen spreken in dit ongetwijfeld spannende seizoen. Ook de rest mag je natuurlijk niet vergeten, je weet namelijk nooit hoe ze het dit seizoen zullen gaan doen. Ik hoop in ieder geval wel op een sportief, mooi en spannend seizoen.”

,,En wat WDZ betreft”, zo vervolgt de trainer: ,,Ik hoop dat wij mooi tussen de genoemde teams mee kunnen gaan strijden en mee bovenin kunnen eindigen. Een periodetitel als bonus op een jubileumjaar zou, zoals gezegd, een heel mooi resultaat zijn.” Dan, om af te sluiten, toch wat voorzichtigheid inbouwend, zegt Rene: ,,Maar voorlopig kijken we van week tot week en zien we wel hoe sterk al onze tegenstanders zullen zijn. In een lang seizoen kan natuurlijk veel gebeuren. Je zult er toch elke week weer moeten staan en als groep alles moeten geven. Daar gaan we als technische staf dan ook met veel enthousiasme mee aan de slag.”

Foto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno