Hoofdmenu

Limburgs Mooiste Noord 2018 review

Zoals elk jaar werd Limburgs Mooiste dit jaar ook weer gereden, en wel op 26 mei 2018. Maar deze keer was anders: voor het eerst was er Limburgs Mooiste Noord (voorheen Grensland Mooiste). Ons team reed mee met de mountainbikeroute en ging eropuit om te kijken hoe deze toertocht is!

Na Limburgs Mooiste (45km MTB) te hebben gefietst, wilde het team iets meer. Ze besloten zich in te schrijven voor Hago Limburgs Mooiste Noord 110km MTB, maar dit ging natuurlijk niet zonder voorbereiding. Na weken van training was het dan zo ver, de startbewijzen kwamen binnen!

www.facebook.com/ruben.geurts95/posts/456371651552372:0">

Nu komt het heel dichtbij #startbewijs #limburgsmooiste #limburgsmooistenoord #mtb #110km #nogeenweektegaan #netlaatstetraininggehad #komop #beastmode

Geplaatst door Ruben Geurts op Zaterdag 22 september 2018

Nu was er geen weg terug, en gisteren was het dan zo ver! ’s Morgens vroeg vertrok ons team om 07:00 uur richting de kasteeltuinen in Arcen waar het allemaal begon. De voorbereiding was goed, de moed was er en het materiaal was op en top in orde. Nu de rit nog!

“Eenmaal klaargemaakt was het toch wel koud, 3 graden welteverstaan! Maar we waren goed gekleed, gelukkig stonden er heaters en was er de mogelijkheid voor een kopje koffie. Eenmaal vertrokken was het de eerste kilometers afzien, zeker gezien de kou en de wind. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een kilometer of 30 redelijk vlak door de bossen te hebben gefietst waren we gelukkig warm gefietst en kwam de eerste stop. Zoals we gewend zijn van de organisatie was dit weer top! Lekkere koffie, vers fruit, krentenbollen en repen waren weer present. Ook zorgen ze altijd ervoor dat er een servicepost is die je fiets kan repareren als hij stuk is. Kortom, top!

Na 50km begon de zadelpijn, en dat terwijl we toen pas begonnen te klimmen! Jammer dan, doorgaan want we moesten nog dik 60km! We kunnen wel stellen dat de omgeving super was, veel afwisseling van gebieden. Denk aan bos, zandvlaktes, kleine wegen en beklimmingen door het zand. Waarbij de zandbeklimmingen stevig waren.

Na de 2e servicepost die, net als de eerste, weer super geregeld was begonnen de pijlen die ons de weg vertelde een beetje verstopt te raken. Af en toe waren ze slecht te zien wat resulteerde in (achteraf) 10km omfietsen! We kwamen gelukkig meerdere fietsers tegen die hetzelfde probleem hadden dus kwamen we redelijk snel terug op de weg.

Na 70km was alle zadelpijn weer weg, maar het was zwaar. De paden werden zwaarder, meer zand en nog een aantal kleine klimmen die er flink inhakten. Maar ook dit mocht de pret niet drukken! We waren al ruim over de helft… Dat was de gedachtegang op dat moment..

Niets was voor ons gevoel minder waar, na 85km werd het pas echt zwaar. Heel veel zand, veel paden die lang trokken en erg genoeg was de zadelpijn weer terug. Gelukkig kwam daar onze laatste servicepost waar we onze bidons konden vullen en de medewerkers ons nog even goede moed meegaven. Na onderweg nog een familie tegen te zijn gekomen waar we werden aangemoedigd door de 3 dochters, was het eindelijk zo ver. We begonnen aan de laatste kilometers voor de Finish, op onze laatste loodjes richting de finish. Wat een intens geluk toen we de verkeersregelaar zagen staan die ons vertelde dat we rechtsaf moesten naar de finish, ik kon hem wel knuffelen.

Eenmaal bij de finish kregen wij zoals we gewend zijn een drankje van de organisatie, en ruilde we onze fiets in voor een biertje. Man wat smaakt een biertje goed na 120km fietsen en 3,5 liter water gedronken te hebben! We namen plaats en genoten van een heerlijk frietje, want ook bij de start- en finishlocatie was het super geregeld. Zoals we gewend zijn was er de fietsmarkt waar je tegen goede prijzen kleding, onderdelen en accessoires. Je kunt je hier nog laten masseren voor wie wilt. Kortom, weer super georganiseerd op enkele bewegwijzering van de 110km mtb route na. Chapeau Hago Limburgs Mooiste Noord!

www.facebook.com/ruben.geurts95/posts/459584777897726:0">

About today met Vincent en Robertjan #dood #hlm2018 #120km #mtb #teamsleipner #sleipnerautomotive #parkstadactueel…

Geplaatst door Ruben Geurts op Zaterdag 29 september 2018

 

Met heel veel dank aan onze sponsoren:

Sleipner Automotive (hoofdsponsor) occasions en reconditionering

ParkstadActueel.nl, nieuws en sport uit de euregio!

Lasbedrijf W Hendriks, voor al uw las-, sier-, en hekwerken op maat!

Rens Janssen Tweewielers, uw specialist in tweewielers!

Bouw met Hauzeur, voor al uw bouwwerken in en rondom uw huis!(Volgend nieuwsbericht) »