HC Nova D1 wint in eigen huis met 5 -4 van HC Maastricht Dames1

HC Nova dames 1 – HC Maastricht dames 1

Na afgelopen week een punt mee te hebben genomen vanuit Nuenen, waren we vandaag helemaal klaar om drie punten te pakken tegen Maastricht.

Omdat we wisten dat we vandaag konden winnen, begonnen we met een hoge druk. Wij waren de hele tijd in de aanval, maar helaas wisten we niet te scoren. Maastricht kwam daarentegen 2 keer voor ons doel en wist die kansen goed te benutten. Binnen 15 minuten was de stand helaas 0-2. We wisten dat we feller moesten spelen als we de 3 punten wilden pakken. Na ongeveer 10 minuten kwamen we weer terug in de wedstrijd door een prachtige backhand van Monique, 1-2! Met deze stand gingen we ook de rust in.

Na de goede tips van Paul begonnen we met volle moed aan de tweede helft. Maastricht kreeg al snel een strafcorner die Fabiënne mooi tegenhield, waardoor de bal snel doorgespeeld kon worden. Kaja ronde deze kans mooi af, 2-2! Binnen 2 minuten kwamen we weer in de cirkel van Maastricht en schoot Esmee de bal het doel in, helaas telde deze niet omdat de bal buiten de cirkel werd geslagen. Na een aanval van Maastricht over de achterlijn scoorden ze de 2-3. Gelukkig herpakten we ons hierna. Na een mooi samenspel van Noa en Kaja, scoorde Kaja de 3-3. Hierna vond er weer een mooie combinatie tussen Noa en Kaja plaats, die weer leidde tot een doelpunt, 4-3 voor Nova! Helaas hielden we deze stand niet lang vast en scoorde Maastricht 4-4 na een snelle counter. Met nog 2 minuten op de klok voerde de spanning behoorlijk op. Gelukkig wist Yanou de bal uit de rebound op te vangen en nog snel het doel in te tikken, 5-4!!

Al met al was dit een zenuwslopende wedstrijd, waar we verdiend 3 punten uit hebben gehaald. Volgende week spelen we weer thuis! We zien jullie graag om 12:45 langs de lijn om ons te supporten!