Hoofdmenu

RKHBS verliest thuis van Passart VKC

Na het moeizame gelijke spel in de uitwedstrijd tegen Rood-Groen LVC van vorige week, stond hedenmiddag de thuiswedstrijd tegen Passart VKC op het programma. De gasten hadden in het vorige seizoen het 4de klasserschap pas in de nacompetitie veilig gesteld, waar RKHBS de nacompetitie voor promotie naar de 3de klasse gehaald had. In het verleden behaalde resultaten zijn echter geen garantie voor de toekomst, zoals we allen weten.

Deze zonnige namiddag startte RKHBS nog redelijk goed, met een eerste kopkans voor Yarin Meessen uit een corner van Chendo Kolker, waarna de bal maar net naast ging. Daarna namen de gasten het heft in handen en waren de gevaarlijkste ploeg. Toine Diederen pareerde na 12 minuten een harde voorzet vanaf rechts, waarna de rebound over werd geschoten. De als wisselspeler in de ploeg gekomen Jaimie Quadackers stoomde na 20 minuten op aan de linkerzijde en schoot richting lange hoek, maar Toine Diederen maakte ook dit schot onschadelijk door de bal corner te tikken. Verder gebeurde er weinig in de eerste 45 minuten die gekenmerkt werd door slordig spel en veel balverlies aan beide zijden.

Na de thee, met Rick Hambuckers voor Jesper Schings en Tomyen van Lierop voor Jeroen Bothmer, kwamen de gasten snel op voorsprong via een counter. De linksbuiten zette aan voor een solo waarbij hij 2 spelers passeerde, legde simpel breed, waarna de spits makkelijk kon afronden: 0-1. Twee minuten later lag de gelijkmaker in het netje. Rick Hambuckers zette goed door over rechts, en schoot op doel. De doelman van de gasten liet de bal los waarna Yarin Meessen raak schoot: 1-1. Een minuut later schoot de doelman van Passart de bal domweg in de voeten van Mick Mijnes. Deze pakte dit kadootje niet uit en schoot de bal in een boog op de lat. RKHBS rook de voorsprong en zette aan. Een lange bal van achteruit werd fraai doorgekopt door Yarin Meessen op de meegekomen Thymo Griesenbrock. Zijn schot miste het doel op een haar. Even later werd Mick Mijnes vrij gespeeld door een steekballetje van Yarin Meessen, maar ook hij schoot naast. Bij een tegenaanval van de gasten maakte Jeffrey Sloote een overtreding op zijn directe tegenstander met een strafschop tot gevolg, die beheerst werd ingeschoten. In plaats van een voorsprong voor RKHBS, stonden de mannen van Mike Bisschops achter met 1-2. Na goed doorzetten van Rick Hambuckers over rechts, kopte Yarin Meessen de bal tegen de vuisten van de doelman met een corner tot gevolg. Ook bij deze corner kwam Yarin tot een kopbal, maar nu ging het leer aan de eerste paal net naast het doel. De snelheid van de voorwaartsen van de gasten brak RKHBS nu op. Elke counter was levensgevaarlijk omdat RKHBS met man en macht op zoek was naar de gelijkmaker met Wesley Weijgerse in de ploeg voor Cyriel Palmen. Na een half uur spelen mochten de gasten door ondanks een vlagsignaal van de grensrechter, waarna ze deze buitenkans fraai uitspeelden en de 1-3 aantekenden. Tot overmaat van ramp moest Rick Hambuckers het veld verlaten na 2 x geel, en toch kwam RKHBS terug in de wedstrijd. Een overtreding op Mick Mijnes werd bestraft met een vrije trap op de rand van de 16 meter. Yarin Meessen schoot de bal fraai in de lange hoek: 2-3. RKHBS probeerde daarna met hoge ballen van achteruit nog een kans op de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging moest continu alert blijven voor de pijlsnelle uitvallen van de gasten die uiteindelijk de overwinning over de streep trokken. Volgende week volgt voor RKHBS het altijd lastige uitduel tegen WDZ.

Foto’s:©Parkstad Actueel / Tom de Cock, meer foto’s op deze link.