Brunssum kreeg deze zondag Wittenhorst op bezoek, helaas is de selectie van Brunssum nog steeds niet op oorlogssterkte en miste men wederom een zevental dames.Wittenhorst daartegen versloeg de week ervoor het sterke Schaesberg dus waren de Brunssum dames zich ervan bewust dat het een zware middag zou worden.

De trainer kwam dan ook uit op een opstelling met een verstevigde verdediging om zo de tegenstander in de voorhoede weinig ruimte te geven en af te wachten op de kansjes die er iedere wedstrijd wel komen. Die kansjes kwamen er al heel vroeg in de wedstrijd een prima pass vanuit het middenveld van Saskia over de verdediging van Wittenhorst werd over geschoten door Soraya. Even later was het weer Soraya die alleen op de keepster af ging maar helaas de bal net naast de paal schoof. Wittenhorst was gewaarschuwd en begon beter te spelen, Brunssum drong terug en leunde op de verdediging. De eerste 25 minuten was het Wittenhorst die het meeste balbezit had maar doordat Brunssum goed in organisatie bleef spelen kregen de gasten geen kansen.
Toch viel het doelpunt en wel in de 28e minuut, een goede pass over rechts op de snelle rechtsbuiten en deze gaf de bal laag voor waar de gastenspits haar voet iets eerder bij de bal had dan de Brunssum verdedigster en zo de 0-1 binnentikte.

Brunssum liet hierna de verdedigende stellingen iets los en de extra verdedigster verliet haar loopgraaf en versterkte het middenveld. Dit leverde iets meer voetbal op aan Brunssum kant maar gaf ook meer ruimte aan de Wittenhorst voorhoede.
Het dubbeltje viel voor rust nog de goede kant op, Soraya creëerde nu zelf haar kans door op snelheid de verdedigsters te kloppen en 1 op 1 met de keepster te scoren 1-1.

Dit was de ruststand en Brunssum was toe aan deze rust aangezien men met enkele dames speelde die na respectievelijk 1,5 en 1 jaar weer voor het eerst speelde zonder al te veel trainingsuren. Ondanks dat ze eigenlijk maar een half uurtje max konden spelen maakten ze zich weer op voor de tweede helft en dat geeft aan wat deze dames en het team over heeft om het beste eruit te halen. In de rust werd afgesproken om weer de verdediging te versterken en weer vanuit een gesloten verdediging te beginnen. Dit scenario liep echter al snel een deuk op aangezien de bal in de 50e minuut op de stip werd gelegd, een terechte penalty voor Wittenhorst. Femke koos de goede hoek en raakte de bal nog met de vingertoppen maar te weinig om de goed ingeschoten bal te pareren
1-2. Ook nu weer lieten de Brunssum dames het er niet bij zitten en binnen 5 minuten stond Soraya weer oog in oog met de Wittenhorst doelvrouw. Nu lobde ze de bal hoog over het doel en zo werd een 100% kans op de gelijkmaker gemist en dat met de wetenschap dat het steeds moeilijker werd voor Brunssum.

Dat bleek dan ook uit het vervolg van de wedstrijd, na de kans op 2-2 werd het snel 1-3 aan de andere kant. Wittenhorst werd nu sterker en Brunssum kreeg het zwaar, Suna werd gebracht voor Tess die iedereen verraste door het 70 minuten vol te houden na 1 jaar afwezigheid en ook Silvia werd eruit gehaald en aangezien de enig over gebleven wissel te geblesseerd was nam Brunssum geen risico en speelde de wedstrijd met tien dames verder uit. Bij 1 van de spaarzame uitvallen was het echter Ellen die goed bedient werd en op de keepster af ging, een heel licht duwtje bracht haar uit balans en was voor de scheidsrechter voldoende om de bal op de stip te leggen. Deze klus is dan voor de keepster Femke en ook nu maakte ze de overstap en niet onverdienstelijk want ze schoot de bal onhoudbaar binnen 2-3.

Hierna was het echter eenrichtingsverkeer op het Brunssum doel en was het hard werken achterin voor de Brunssum defensie, deze kon echter niet voorkomen dat Wittenhorst 10 minuten voor tijd de 2-4 scoorde en hiermee de wedstrijd  in het slot gooide. De Brunssum dames hebben alles gegeven en dat was helaas te weinig voor een puntje tegen deze sterke tegenstander. Het is een prestatie op zich dat men zolang in de wedstrijd bleef gezien de fysieke en conditionele situatie van sommige dames en dat is een groot compliment waard. Op naar een fitte en bredere selectie en succes de volgende wedstrijd.