In de eerste thuis wedstrijd van het seizoen komt het DESM JO19-1 uit Weert op bezoek bij SJO Weltania Bekkerveld JO19-1.

De wedstrijd is net van start en al meteen is te zien dat Bekkerveld het overwicht heeft, desondanks het overwicht is het DESM met de eerste uitbraak, dat meervoudig gered wordt door Bjarne. Een paar minuten later is het Bekkerveld dat opduikt voor de goal van DESM, door een mooie actie van Shensley en een goeie voorzet is Stijn Vlecken het eindstation die hem net naast schiet. Na lang rond spelen en zoeken naar een opening in de georganiseerde verdediging van DESM is het Shensley met een geweldige solo vanaf het middenveld die tot een doelpoging komt, Helaas niet raak. DESM heeft nog niet veel gecreëerd en dan toch is daar de 0-1, uit een vrije trap is het DESM dat op voorsprong komt.

Tien minuten later is daar dan gelukkig de 1-1, na een corner die over iedereen heen vliegt weet Shensley de bal op te vangen en geeft hem nog eens voor, voor het doel. Lindon controleert de bal en haalt uit op de keeper, die hem pareert in de voeten van Stijn Vlecken, 1-1! Vervolgens is het rust.

15 minuten is de tijd dat Bekkerveld krijgt om scherp uit de rust te komen, de wedstrijd krijgt meteen een vervolg op de eerste helft, waarin Bekkerveld sterk is, maar niet door kan breken tot echt gevaar. Tot een verdediger van DESM de keeper wilt inspelen en Lindon in de weg van de bal staat, desondanks krijgt hij de bal er niet in. Verder in de tweede helft is het Bekkerveld dat aan het langste eind trekt, na een mooie actie van Shensley is Stijn Vlecken wederom het eindstation die hem erin tikt bij de tweede paal! 2-1! Vreugde bij Bekkerveld is nog niet goed te zien, want ze moeten nog vol aan de bak.

Totdat Phillip een lange bal naar voren speelt, Lindon die heel sterk aan bal komt en hem naar Stijn Vlecken speelt, die het overzicht bewaart en Shensley de diepte in ziet gaan, dir heel rustig blijft en ook de keeper omspeelt. 3-1! Dit doelpunt wordt gevierd door het hele team, dat weet dat ze nu de wedstrijd over de streep trekken. Toch komt wordt DESM nog een keer gevaarlijk. Waar Daan toch aan de noodstop komt te trekken en een gele kaart te zien krijgt. De vrije trap gaat vervolgens een meter over. Dat betekend dat de wedstrijd in een 3-1 zege voor de mannen van Bekkerveld JO19-1! Die volgende week op bezoek gaan naar Sportclub Susteren.