Voor het eerst dit seizoen hebben de Schaesberg vrouwen een slechte wedstrijd afgeleverd.

Thuis tegen het matige Fortuna vrouwen 2 team wist men de drie punten niet op Schaesberg te houden en moest men met een gelijkspel 1-1 genoeg nemen.

Geen enkele moment was er goed voetbal zichtbaar.  Het eerste gedeelte in de opbouw was meestal nog aardig maar vanaf het middenveld strookte en stopte het spel.  Op een hand waren ze te tellen de uitgespeelde aanvallen en de goed combinaties. De bal ging veel te snel en ongecontroleerd diep.  Toch creede Schaesberg gedurende de hele wedstrijd heel veel kansen. Alleen niet op basis van teamspel maar op basis van individuele kwaliteiten die natuurlijk ruimschoots aanwezig zijn. Het duurde lang, veel te lang voordat de voorsprong werd genomen. in de 45e minuut was het Melanie die het gaatje vond en nu wel rustig bleef voor de keepster en raak schoot. 1-0.

In theorie bleef de voorsprong slechts 1 minuut staan. Er zat alleen een pauze van 15minuten tussen.  In de 46 minuut schoot Fortuna voor de eerste en laatste keer op doel. En gelijk was het 1-1. Waar hebben we dit eerder gezien dit seizoen?   Buiten dit schot en een of twee kleine mogelijkheden hebben we Fortuna niet gezien in het 16 m gebied van Schaesberg. Laat staan dat ze gevaarlijk waren. Des te groter was de teleurstelling.  Zoveel kansen krijgen en er dan maar eentje inschieten.   Dan doe je jezelf heel erg veel pijn.

Zelfs het slotoffensief waarin Schaesberg probeerde perse de overwinning binnen te halen leverde diverse kansen en mogelijkheden op.  Maar Fortuna’s  beste speelster de keepster wist met enkele prima reddingen het punt veilig te stellen.  Teleurgesteld zocht men de kleedkamer op.

Deze week lekker trainen en ons volgende week weer herpakken.