Hoofdmenu

Harmonie TOG Welten: “Bernstein Story”

 

 

Datum: 4 november
Tijd: 19:30 uur
Plaats: Parkstad Limburg Theaters

https://www.plt.nl/programma/bernstein-story-harmonie-tog-welten-e.a/

 

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de beroemde componist/dirigent Leonard Bernstein werd geboren. Hij groeide uit tot één van de belangrijkste musici van de 20e eeuw. Op het ene moment dirigeerde hij muziek van Van Beethoven in Wenen en het andere moment schreef hij jazzy muziek voor film en theater. Één van zijn bekendste werken is uiteraard de musical West Side Story.

Harmonie T.O.G. Welten o.l.v. Txemi Etxebarria geeft u tijdens deze voorstelling een inkijk in het leven van Leonard Bernstein. Niet alleen zijn eigen muziek komt aan bod, maar ook de muziek die een belangrijke rol in zijn leven en carrière heeft gespeeld. Naast muziek komen ook anekdotes en markant beeldmateriaal voorbij. De presentatie van deze avond is in handen van Jos Frusch, die zelf Leonard Bernstein ooit heeft mogen ontmoeten.

Topsolisten uit de regio zullen deze voorstelling tot een bijzondere belevenis maken. Sopraan Kelly God (Heerlen), tenor François Soons (Stein) en pianist Paul Huijts (Voerendaal)  zullen te horen zijn in o.a. fragmenten uit West Side Story en Rhapsody in Blue van George Gershwin.

 (Volgend nieuwsbericht) »