Uitnodiging voor onthulling kunstwerk in Haanrade

Iedereen is van harte uitgenodigd om de onthulling van het kunstwerk van de bandoneonspeler bij te wonen op zaterdag 6 oktober om 16.00 uur op de hoek van de Haanraderweg en Meuserstraat in Haanrade in Kerkrade. Harmonie St. Gregorius uit Haanrade zal de onthulling muzikaal begeleiden.

Het beeld is gemaakt van keramiek en het toont een vrolijke muzikant die een soort accordeon vast houdt. Het beeld heeft een vrolijke uitstraling en bestaat uit elementen die verwijzen naar de wijk Haanrade zoals bijvoorbeeld de afbeelding van een haan op de achterkant.

Kunstenaars Maria Stams en Carry Bakker maakten het beeld en bedachten de voorstelling, vormen en kleuren. Een groot aantal kleine onderdelen die op het beeld zijn aangebracht, zijn gemaakt door de leden van de harmonie, leerlingen van de basisschool de Blokkenberg en wijkbewoners. Door de bewerking met de kleine werkstukken zijn er op de bandoneonspeler ontzettend veel details te ontdekken die verwijzen naar carnaval, muziek en elementen uit Haanrade.

Het beeld is een initiatief van de gemeente Kerkrade, Vrije Akademie, kunstenaars Carry Bakker en Maria Stams.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie