Hoofdmenu

ZONDAG DERBY-TIME IN HEERLERHEIDE: GROENE STER – MEERSSEN

Komende zondag is het derby-time als Groene Ster als gastheer optreedt voor SV Meerssen. Na de eerdere 5-1 thuiszege tegen Minor speelt Groene Ster ook de tweede Limburgse derby op het eigen sportpark Pronsebroek. Na de zeperd in en tegen Gemert een fraai affiche voor de groen-witten om op zoek te gaan naar eerherstel.

Na een verdienstelijk seizoen 2017-2018, waarin SV Meerssen bij de terugkeer in de hoofdklasse op een zevende plek eindigde, staan de Meerssenaren dit seizoen na vier duels eveneens op een zevende plek in de rangschikking van de hoofdklasse B. Na een 4-1 nederlaag in de ouverture bij Nuenen wist Meerssen de punten te pakken thuis tegen Leonidas (2-1), op bezoek bij Baronie (0-0) en afgelopen zondag thuis tegen Alphense Boys (4-2). In die laatste wedstrijd toonde Meerssen veerkracht door een 0-2 achterstand om te buigen, waarbij aanvaller Jordie van der Schoot (vorig seizoen in totaal 25 doelpunten) drie treffers voor zijn rekening nam. Meerssen zal de ongeslagen status van de laatste drie wedstrijden in Heerlerheide een vervolg willen geven.

Groene Ster kreeg afgelopen zondag bij het altijd lastige Gemert geen beloning voor het goede spel. Zeker in de tweede helft waren er mogelijkheden om de achterstand ongedaan te maken. In tegenstelling tot de zegereeks in de eerste vier duels wist Groene Ster de kansen echter niet te verzilveren tegen Gemert waardoor de eerste seizoensnederlaag een feit bleek. Hoofdtrainer Maurice Verbunt, in het verleden actief speler voor Meerssen, zal samen met Remo Gielkens en Diego Jongen de ploeg midweeks op scherp hebben gezet om de draad weer op te pakken. Daarbij zullen zondag de drie punten als uitgangspositie op het bord worden geschreven om ook de maand oktober succesvol te starten en zodoende bovenin mee te blijven draaien in de hoofdklasse B. Vorig seizoen troffen Groene Ster en Meerssen elkaar driemaal. In Heerlerheide trok Meerssen aan het langste eind (0-2), in Meerssen eindigde het treffen (door staking in twee delen gespeeld) in een 1-1 remise en voor de districtsbeker boekte Groene Ster in Meerssen een 0-2 zege.

Wij nodigen iedereen van harte uit om de hoofdmacht zondagmiddag langs de lijn te vergezellen. Met twee Limburgse ploegen die voor de volle winst strijden op sportpark Pronsebroek ligt er een leuke pot voetbal in het verschiet. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

Foto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »