Hoofdmenu

Natuur op de grens

 

 

Op maandag 8 oktober verzorgt Olaf Op den Kamp in café Wilhelmina, Akerstraat 166 te Kerkrade voor het Natuurhistorisch Genootschap een lezing over het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Start van de gratis toegankelijke lezing is 20.00.

 

Tussen Susteren en Venlo strekt zich ten weerszijden van de Nederlands-Duitse grens het Grenspark Maas-Swalm-Nette uit. Dit afwisselende gebied wordt doorsneden door de Maas en haar zijbeken Swalm, Roer, Nette en Niers. Verder liggen er uitgestrekte natuurgebieden, zoals de Meinweg en het Meerlebroek, op de steilrand tussen het hoog- en het middelterras. Voormalige militaire oefenterreinen zoals het Brachter Wald en de Grote Heide maken eveneens deel uit van dit gebied. Tijdens deze lezing is er aandacht voor een aantal natuurgebieden in het Grenspark, te weten de Krickenbecker Seen, de De Wittsee, de uiterwaarden van de Niers en het Elmpter Schwalmbruch. Al deze gebieden zijn ook beschreven in het boek ‘Natuur voor elkaar in het Grenspark Maas-Swalm-Nette’ dat deze avond voor € 15,00 te koop is.

foto Olaf Op den Kamp