Hoofdmenu

Brunssumse “klassieker”

 

 

 

Gisteren stond de wedstrijd bsv limburgia Vr1 – de leeuw Vr1 op het programma,  twee ploegen die nog op jacht zijn naar hun eerste overwinning. Vanaf het begin zag je eigenlijk al meteen wat de strijdplannen waren van beide teams, Bsv limburgia wilt graag aanvallen en de leeuw wilde verdedigen.

 

Bsv limburgia maakte dan ook het spel maar kwamen maar tot de 16m en dan hield t weer op, de leeuw maakte het ons lastig door fel en kort te spelen en soms slimme overtredingen te maken die wat dan een aanval eruit haalde. Onze loopwonders Manyima en Kaddy kregen dan ook flink wat te verduren. Maar de voetbalwet geld altijd als je zelf de kleine kansjes die je krijgt niet benut, de leeuw scoorde uiteindelijk de 0-1 door een schitterende voorzet die per ongeluk rechtstreeks bij de tweede paal binnen viel. ( dit was overigens de eerste en laatste schot op doel in de hele wedstrijd aan kant van de leeuw).

Bsv limburgia moest dus flink gas gaan geven, en proberen door de muur van de leeuw heen te komen en dat was erg lastig. Na de rust eigenlijk hetzelfde verhaal,bsv probeerde te voetballen en de leeuw probeerde hun voorsprong te verdedigen. Lois van Vugt oud speelster van bsv limburgia, hield de leeuw in de wedstrijd door constant alle gaten in dienst van het team dicht te lopen. Uiteindelijk na enkele speldenprikjes van de kant van bsv limburgia, mocht Demi Cornelissen  in de 75e min aanleggen voor een vrije trap en die schoot ze onberispelijk en hard in de kruising vanaf 30 meter. Opluchting bij bsv limburgia, en toen roken ze bloed en wilde meteen doorpakken.

Maar wat een goede derby altijd nodig heeft is passie en strijd en die was er alom, en misschien af en toe wel iets teveel want er ontstond een klein opstootje wat heel goed door de scheids, beide teams en trainers goed werd opgelost. De wedstrijd ging nog 5 min verder, maar dat veranderde niks meer aan de uitslag. Bsv limburgia pakte haar 2e punt in 3 wedstrijden. De leeuw pakte haar 1e punt in 3 wedstrijden..

Tekst Jamy Schoensmakers/Bsv Limburgia Vr1

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.

 « (Vorig nieuwsbericht)