Dankzij een 3-1 overwinning tegen sv Brunssum blijft KVC Oranje (mede)koploper in de vierde klasse B van het amateurvoetbal. De koppositie wordt gedeeld met Voerendaal en WDZ, ploegen die, net als oranje-wit, uit de eerste drie wedstrijden de volle buit hebben gepakt.

 

 

KVC Oranje tegen sv Brunssum staat al enkele seizoen garant voor spectaculair voetbal. Dat was ook deze keer niet anders. Alleen al In het eerste kwartier vielen er zeker vier goede mogelijkheden te noteren. Doelman Lars van der Weide van de thuisclub speelde de pal zo maar in de voeten van opponent Bjorn Jonkers. Die bracht ploeggenoot Calvin Römer in scoringspositie, maar de laatste speler pakte het cadeau van de KVC-goalie niet uit en schoot naast. Aan de andere kant schoot Joey Niesters voorlangs, aarzelde Mel Angerer vrij voor gastenkeeper Leroy Römer veel te lang en schoot Chris Frauenrath over.

Diezelfde Chris Frauenrath stond niet veel later aan de basis van de 1-0. Met zijn rechter bracht hij Joey Niesters in kansrijke positie. NIesters haalde met zijn linker onbedaarlijk hard uit en schoot, Leroy Römer volstrekt kansloos latend, de bal in het dak van het doel, waarmee hij het net liet ritselen. Precies zoals trainer Paul van Putten van de thuisclub -en met hem vele anderen-  het graag zien (en horen): 1-0.

Halverwege de eerste helft waren de gasten dicht bij de gelijkmaker, maar Lars van der Weide voorkwam met zijn voeten dat een inzet van Bjorn Jonkers in zijn veste verdween. Na een half uur werd het 2-0, na een counter uit het boekje. Scott Vienerius zette een succesvol een-tweetje op met Jordi Schmitz en stuurde vervolgens Dylan Leclair op links de diepte in. Stoomtrein Leclair was zijn opponenten te snel af en legde voor op de vanaf rechts instormende Chris Frauenrath. De spits schoot beheerst binnen. Assistent-scheidsrechter Eddie Hennen van de Brunssum vlagde voor buitenspel. De meeste omstanders en vooral ook scheidsrechter Frank Halmans uit NIeuwenhagen zagen er een reguliere treffer in. De referee wees gedecideerd naar het midden: 2-0.

Kort voor de rust was er nog een mogelijkheid voor Danny Jeurissen van de bezoekers, maar de goalgetter schoot de bal uit een vrije trap van net buiten het strafschopgebied over het doel van Lars van der Weide.

 

Na de hervatting ging sv Brunssum op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een hoekschop vanaf links van Danny Jeurissen ontstond een scrimmage voor de goal van Lars van der Weide, waarbij de thuisclub wonderbaarlijk aan de 2-1 ontsnapte. Rond het uur was het aan de andere kant wel raak. Was de 2-0 aan te merken als een counter uit het boekje, nu was er sprake van een wonderschone aanval vanuit het middenveld. Ook trainer Dennis Visser van de bezoekers sprak er na afloop zijn bewondering over uit. Al combinerend werd aan KVC-zijde Joey NIesters bereikt, Die zette met een simpel tikje Dylan Leclair aan het werk. Net als bij de 2-0 gaf Leclair vanaf links weer een perfecte assist. Nu was het de beurt aan Jordi Schmitz om af te ronden: 3-0.

In feite was het pleit nu beslecht, maar de bezoekers bleven vechten voor een beter resultaat. Lars van de Weide redde een aantal keren bekwaam, maar uiteindelijk was hij na een indraaiende bal vanf rechts van Danny Jeurissen een geslagen keeper: 3-1. Dichterbij kwam sv Brunssum niet meer. Aan de andere kant liet KVC Oranje na de score verder op te voeren, hoewel de kansen daartoe wel degelijk aanwezig waren. Met name Jochen Hahnraths en Martijn Sangen hadden geen geluk in de afronding.

KVC Oranje gaat komende week op bezoek bij Kakertse Boys, terwijl sv Brunssum het thuis mag opnemen tegen Rood Groen LVC’01.

 

Foto’s®ParkstadactueelLucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie