Lang zag het er naar uit dat ploeg uit Landgraaf opnieuw de tol zou betalen voor het  niet afmaken van kansen en het niet gebruik maken van  de zwaktes van de tegenpartij. Maar daar waar het vorige week in de laatste fase niet lukte om de drie punten binnen te halen daar lukte het nu wel. De hele ploeg verdient daarom een groot compliment omdat ze bleven geloven in een goed resultaat.

Schaesberg was in de eerste helft beter zonder echt heel overtuigend te zijn.  Heel veel grote kansen waren er niet.  Melanie zag haar inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan en Lois Crijns had enkele goede mogelijkheden om de score te open maar helaas lukte dit niet.  RKHBS probeerde via de counter eruit te komen maar dit leverde  maar weinig gevaar op. Slecht een keer kreeg men vanuit slordig balverlies van Schaesberg(zoals wel vaker deze ochtend) een grote kans in de counter maar de teruggelegde bal werd hard naast geschoten.

In grote fases van deze eerste helft was Schaesberg onnauwkeurig, vaak slordig in balbezit waardoor het positiespel maar niet wilde lopen en daarom ook maar weinig kansen.  De doelvrouw van de thuisploeg werd maar sporadische getest. Gemiste kans. Na rust was de start niet bijster. Een lastige terugspeelbal werd door Yaelle voor de achterlijn gepakt maar in de val ook weer losgelaten.  De scrimage die daarna ontstond leverde Rkhbs de 1-0 op.

En dus moest de achtervolging worden ingezet.  En opeens was er wel veel meer overtuiging. Niet dat het voetbal beter werd maar er ontstond meer dreiging.  Schaesberg schakelde naar een meer aanvallende systeem. Sylvana Wams kwam in de ploeg als extra spits. Na wat kleine kansjes uit vrije trappen was het dan in de 83 minuut  toch raak voor Schaesberg.  Rkhbs had inmiddels haar eerste doelvrouwe ingebracht. Maar bij een schermutseling voor het doel was zij uit haar doel. En daar was Sylvana,  vanuit de draai schoot zij  hard en laag raak. 1-1.  Schaesberg wilde nu meer en drong nog meer aan.

In de 88 minuut kreeg Schaesberg een vrije trap aan de linkerkant van de 16 meter bijna op de achterlijn. Jess legde de bal panklaar op het hoofd van Sylvana die bij de tweede paal de 1-2 raak kopte.

De korte tijd die de wedstrijd nog duurde leverde geen noemenswaardig momenten weer op en zo haalde Schaesberg de eerste drie punten binnen en was Sylvana de grote matchwinnaar.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.