Hoofdmenu

Schaesberg houdt één punt over aan de uitwedstrijd tegen Wittenhorst

 

Vorig seizoen verloor Schaesberg nog met 4-0 in de uitwedstrijd tegen Wittenhorst, dus vooraf wisten we dat het een lastige uitwedstrijd zou worden. Wittenhorst dat met 4 punten uit 2 wedstrijden een goede start van de competitie kende. We wisten dat een goede teamprestatie nodig zou zijn, om punten op te halen.

In het begin van de wedstrijd was voor beide ploegen nog wat aftasten, na 10 minuten kon Wittenhorst de eerste kans van de wedstrijd noteren. Gelukkig ging het schot langs de verkeerde kant van de paal. Even leek Schaesberg het wat lastiger te krijgen, maar tot grote kansen kon Wittenhorst ook niet komen.

Het was Bryan Schachtschneiders die na 20 minuten de wedstrijd openbrak, met een mooie vrije trap van 20 meter maakte hij de 0-1 voor Schaesberg. Doordat Schaesberg hiervoor nog niet echt gevaarlijk was geworden, was het op dat moment ietwat tegen de verhouding in. Dat deerde niemand uiteraard en Schaesberg leek gaandeweg de 1ste helft beter grip te krijgen op het aanvalsspel van Wittenhorst. Vlak voor de rust werd Wittenhorst nog één keer gevaarlijk, maar het was Kaïn Bours die bal met zijn been pareerde.

De tweede helft stond het verdedigend erg goed en er werden weinig tot geen ruimtes meer weggegeven. Het was Schaesberg dat in de 60ste minuut de beste kans kreeg. Cliff Pötgens ging de combinatie aan met Ricky Schmitz, maar zag zijn schot in de handen van de keeper terecht komen. Tot de 70ste minuut leek er niets aan de hand, toen Wittenhorst een penalty kreeg. Voor sommige leek het zwaar gestraft, maar de penalty was een feit (1-1). Nog niet bekomen van de gelijkmaker en het stond al 2-1. Er werd onvoldoende ingegrepen bij een individuele actie van de zijkant, met een lage voorzet en een dekkingsfout als gevolg.

Daar waar iedereen lange tijd geloofde in een overwinning, moest er ineens omgeschakeld worden van een voorsprong verdedigen, naar een achterstand proberen om te buigen. Schaesberg ging meer risico nemen en zette uiteindelijk Dennis Scholly in de spits erbij. Dit pakte goed uit, de fysiek sterke speler die dit seizoen overkwam van UOW, werd als aanspeelpunt een aantal keer goed bereikt. Schaesberg drong weer aan en 5 minuten voor tijd werd dit beloont. De genomen hoekschop werd gevolleerd door Scott Adriolo, heel de bank sprong op, maar de keeper pareerde de bal knap. Echter de rebound was voor de doorgeschoven centrale verdediger Timo Regtop, die de bal inschoot (2-2) en daarmee één punt redden voor Schaesberg.

Een verdient punt, een goede teamprestatie en hoopgevend voor het vervolg van de competitie. Het is nu zaak om snel de eerste 3-punter te pakken, na 2 gelijke spelen. Hopelijk volgende week, dan staat de thuiswedstrijd tegen de Valk op het programma.

Tekst V.V. Schaesberg en Archief  Foto’s®Parkstadactueel/ Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »