Hoofdmenu

Heerlenaar wil hoogste baas van de EU worden

 

 

Frans Timmermans, de Nederlandse vicevoorzitter van de Europese Commissie heeft zich vandaag in thuisstad Heerlen kandidaat gesteld voor het Commissievoorzitterschap. De PvdA’er hoopt als top kandidaat van de Europese democraten de opvolger te worden van Claude Juncker. Om zijn kandidatuur kracht bij te zetten, zal Timmermans ook als lijsttrekker van de PvdA meedoen aan de Europese verkiezingen in mei 2019, zo maakte hij in café Pelt bekend. De 57-jarige Timmermans is sinds 2014 nummer twee van de Europese Commissie onder voorzitter Jean-Claude Juncker. Daarvoor was hij minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte II. Timmermans woonde vrijwel zijn hele leven in Heerlen. Vanwege zijn baan in het Europees Parlement in Straatsburg verhuisde hij drie jaar geleden naar België.

Foto’s®Parkstadactueel/ Tom de Cock