Met 2 overwinningen deelde KVC de koppositie met Voerendaal en WDZ en met 4 uit 2 stond Brunssum 4e. Dit was de uitgangspositie voor de wedstrijd op deze zondag, en samen met de wetenschap dat het de laatste jaren doelpunt rijke wedstrijden waren maakte het op voorhand een meer dan interessante wedstrijd.
Na 5 minuten was het al duidelijk dat ook deze zondag door beide trainers op de aanval werd gespeeld, de eerste halve kans was na 3 minuten voor KVC Oranje maar na 5 minuten had de bal er aan de andere kant ook al in kunnen liggen, Calvin tikte de voorzet van Bjorn net naast de verkeerde kant van de paal. Een meer dan een goed scenario voor een mooie voetbalmiddag. Beide ploegen probeerden via het middenveld op te bouwen maar er werd kort en scherp gedekt aan beide kanten. hierdoor werd al snel de lange bal gehanteerd wat het spel niet ten goede kwam. Brunssum leek het meeste last te hebben van het niet kunnen opbouwen, men moet het hebben van het snelle omschakelen en het snel inspelen van de voorhoede. KVC daartegen stond veel dieper waardoor hun lange bal veel vaker goed viel dan aan de andere kant. Het was dan ook een verre hoge bal in het centrum die voor het eerste doelpunt zorgde. Slechte communicatie in het Brunssum hart zorgde ervoor dat de makkelijk te verdedigen bal niet door 1 verdediger goed werd weggewerkt maar door 2 Brunssum verdedigers half waardoor Chris Frauenrath een niet te missen kans kreeg en deze ook benutte.

Brunssum ging hierna op jacht naar de gelijkmaker en kreeg na 3 minuten al de kans op de gelijkmaker, de thuisploeg kreeg de bal niet uit de zestien en Danny kreeg een kans maar zijn schot uit de draai miste kracht. Even later redde de doelman van KVC Oranje goed op een schot van Bjorn en viel de bal tot twee keer toe in een scrimmage binnen de 5 meter van KVC niet goed voor een Brunssum been. Het veldspel werd aan beide kanten wat rommeliger waardoor goede aanvallen aan beide kanten uitbleven. Het was weer een lange bal in de 35e minuut waarbij KVC gevaarlijk werd, het was niet de lange bal maar het onnodig uitlopen van de Brunssum Goalie die van deze lange bal een kans maakte. De snelle buitenspeler was sneller bij de bal dan Leroy en nadat hij de bal langs de uitstormende keeper had getikt schoof hij de bal richting de 2e paal waar de bal makkelijk binnen kon schuiven. Doordat de keeper echter ver uit zijn doel was stond Chris Frauenrath in buitenspel positie iets wat de Brunssum grensrechter ook duidelijk maakte aan de scheidsrechter. Deze oordeelde echter doelpunt voor KVC Oranje en zo stond het voor rust nog 2-0. Na de rust ging Brunssum verder waar men gebleven was, op zoek naar de aansluittreffer zonder het al te open te gooien voor de snelle KVC voorhoede.

Ook in deze fase zat het niet mee voor de groen-blauwen, het was wederom een hoge bal die binnen de vijf niet goed werd weggewerkt door de doelman van KVC maar de bal werd tot twee keer toe van de lijn gehaald en zo bleef de thuisploeg overeind. Brunssum moest nu wel meer ruimte weg gaan geven en dit leverde counter kansen op voor KVC. Brunssum kreeg in de rest van de wedstrijd te weinig vat op de nu goed combinerende thuisclub. Daar war Brunssum op zoek moest naar kansen kwamen deze aan de andere kant. In de 63e minuut werd een mooie actie links goed voorgegeven en kon Jordi Schmitz de bal makkelijk binnen tikken 3-0. Ondanks dat het een onoverbrugbare achterstand leek bleef Brunssum opzoek gaan naar een treffer en deze viel in de 75e minuut. Danny liep met overgaven achter een te diepe voorzet aan de draaide de bal daarna in, Calvin was de afleider waardoor de keeper de bal verkeerd inschatte en zo vloog deze in de lange hoek 3-1. Brunssum moest nu op zoek naar de aansluiting om het in de laatste minuten nog spannend te maken, daar waar de keeper van KVC met hoge ballen in de vijf niet heel zeker oogde hield hij zijn ploeg nu binnen 5 minuten op de been. Met goede reddingen hield hij Brunssum in deze fase van de aansluittreffer af en zo bleef de thuisploeg op de been en won KVC deze wedstrijd dan ook verdiend.