Hoofdmenu

LBM Concertconcoursen 2018

 

 

 

 

Op zondag 14 en 21 oktober vinden de jaarlijkse LBM Concertconcoursen plaats in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Zes harmonieën en vier fanfares uit verschillende divisies verzorgen prachtige concerten en laten zich van hun beste kant zien. Ook dit jaar zijn de concoursdagen live te volgen via Blaasmuziek TV.

 

 

 

 

 

De Concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekkorpsen functioneren. De muziekwedstrijd biedt hen de mogelijkheid om hun muzikale niveau te peilen. Daarbij krijgen zij punten ter verbetering middels een rapport dat door

een deskundige jury wordt samengesteld. Dit jaar bestaat de jury uit Rob Goorhuis, Dick Bolt en Durk Lautenbach.

 

Programma

Op zondag 14 oktober staan de harmonieën Sint Joseph uit Grubbenvorst, L’Union uit Born, St.-Gertrudis uit Beesel, Koninklijk Walram’s Genootschap uit Valkenburg, Wilhelmina uit Posterholt en St.-Caecilia uit Geulle op het programma. Op zondag 21 oktober is het de beurt aan de fanfares St.-Blasius uit Cadier en Keer, Concordia uit Leveroy, Eendracht uit Baarlo en Aurora uit Baexem. Bovendien geeft Tom Linssen, winnaar van de Finale Jonge Solisten 2018, die dag een optreden.

 

De entreeprijs voor de Concertconcoursen bedraagt € 9,- per persoon (incl. programmaboekje) per concoursdag. Toegangskaarten zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.lbmblaasmuziek.nl/concertconcoursen. Op deze website worden tijdens de concoursdagen ook de uitslagen bekendgemaakt.

De organisatie van deze editie van de Concertconcoursen is in handen van de LBM in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en met ondersteuning van Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 uit Weert en Koninklijke Harmonie St.-Caecilia uit Swalmen.

Uitzendingen. Alle concerten worden live gestreamd via www.blaasmuziektv.nl, zodat het publiek ook thuis kan meegenieten van alle muziekoptredens en kan meedelen in de spanning omtrent de uitslagen. Blaasmuziek TV is het audiovisuele internetkanaal van de KNMO, in samenwerking met de LBM en L1. Ook zendt L1 Radio de concoursen beide dagen uit vanaf 19.00 uur. Meer opnames van de LBM Concertconcoursen zijn te horen op zondagavond 28 oktober en 4 november in het wekelijkse L1-radioprogramma De Klassieke Avond vanaf 18.00 uur.

Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Mheer tijdens de LBM Concertconcoursen 2017 fotograaf Huub Tonnaer