Hoofdmenu

Lezing over Dan Browns ‘De da Vinci code’ en Leonardo da Vinci

 

Kunsthistorica Doris Schillings vertelt in deze interessante lezing over Dan Brown en zijn beroemde boek „De da Vinci Code” en over Leonardo da Vinci, beiden meester van codes en mysteries.

 

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum
Wanneer: woensdag 17 oktober 2018, van 19:00 tot 20:45

 


Het beroemde boek ‘De Da Vinci Code’ van Dan Brown is een mysterieus verhaal over Jezus, Maria Magdalena, de Priorij van Sion en de Heilige Graal.
Kern van deze spannende roman is de Priorij van Sion. Deze zou het geheim hebben bewaard van een vermeende dochter, die uit het huwelijk van Jezus en Maria Magdalena zou zijn geboren en van wie nu nog nakomelingen leven. Het is maar al te goed te begrijpen dat de katholieke kerk hier problemen mee heeft en wil voorkomen dat dit geheim naar buiten komt.
Een van de grootmeesters van de Priorij zou Leonardo da Vinci zijn geweest. Beroemd om zowel zijn artistieke als zijn wetenschappelijke werk, is hij de typische ‘uomo universale’ die een  kunstenaar van de Renaissance hoort te zijn. In zijn werken heeft hij geheime boodschappen  nagelaten die verwijzen naar dit fantastische verhaal en het angstvallig bewaarde geheim.


De held van de roman, Robert Langdon (professor voor kunstgeschiedenis en symbologie), onderneemt samen met zijn begeleidster Sophie Neveu (cryptologe) een zoektocht vol gevaren om op de laatste pagina het geheim te kunnen ontsluieren. Hun zoektocht gaat, vanuit Parijs via London naar Schotland en weer terug naar Parijs, langs beroemde schilderijen en suggestieve architectonische bouwwerken. Hierbij worden ze steeds achtervolgd door een kerkelijke geheime organisatie die wil voorkomen dat de verbintenis tussen Jezus en Maria Magdalena publiekelijk gemaakt wordt.

Voor meer info en aanmelden: www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), telefonisch 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek

 

Foto’s®Parkstadactueel/ Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »