Hoofdmenu

Opzienbarende expositie in Ludwig Forum Aachen

 

 

Die Erfindung der Neuen Wilden

Donderdag 11 oktober om 19.00 wordt in het Ludwig Forum voor Internationale Kunst in Aken een opzienbarende expositie over kunst en subculturen rond 1980 geopend.  De flashback in de tijd zorgt voor een schitterend en beklijvend tijdsdocument. Het laat de gedurfde experimenten zien in die jaren. Van prikkelende en gedurfde teksten, fotografie, modem film, muziek. Thema’s in die jaren werden gevonden in subculturen van de grote steden in de Punk- en New Wave-beweging en de homoscene. Anno heden gelden ‘die Neuen Wilden’ als een van de laatste grote artistieke bewegingen in de twintigste eeuw.

Opzienbarende expo over schilderkunst en subcultuur rond 1980

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het begrip Neue Wilden, dat is uitgegroeid tot een kunsthistorisch mythe, werd overigens in 1980 door toenmalige Akens museumdirecteur Wolfgang Becker in het kader van een expositie in Neue Galerie – Sammlung Ludwig in Aachen geïntroduceerd. Sammlung Ludwig genoemd naar de mondiaal bekende Akense kunstverzamelaars Peter en Irene Ludwig werd in latere jaren herbenoemd tot Ludwig Forum für Internationale Kunst Aachen. De expositie is daarmee ook een soort terugkeer van de Neue Wilden naar de plaats waar ze geboren werden.

Te zien van 12 oktober tot 10 maart 2019 in Ludwig Forum für Internationale Kunst

Jülicher Str. 97-109, 52070 Aachen

Tel.: +49 241 1807-104

www.ludwigforum.de

Openingstijden: di, wo, vr, za. zo 10.00-17.00. Donderdags van 10.00-20.00.

.« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »