Hoofdmenu

Gemeente Simpelveld hijst vandaag de regenboogvlag!

 

 

Vandaag is het Coming Out Dag. Een recordaantal gemeenten hijsen de Regenboogvlag en organiseren (vaak samen met COC-verenigingen) activiteiten. Ook scholen, sportclubs, maatschappelijke organisaties, bedrijven, politiebureaus, provinciehuizen en ministeries doen mee. Op Coming Out Dag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn.

 

Regenboogvlag

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor LHBTI’s. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBTI-inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Meer weten? Kijk dan op http://www.coc.nl/comingoutdag2018

Foto en tekst Gemeente Simpelveld« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »