Hoofdmenu

KVC Oranje op bezoek in De Kakert

 

Komende zondag staat in de vierde klasse B het duel tussen Kakertse Boys uit Landgraaf en KVC Oranje uit klankstad Kerkrade op het programma. Die laatste ploeg is (mede)koploper, terwijl Kakertse Boys een moeilijke seizoensstart achter de rug heeft. De ploeg uit de gelijknamige wijk De Kakert heeft na drie duels namelijk pas twee schamele punten vergaard. Op papier lijkt KVC Oranje dan ook favoriet, maar, zoals de cijfers aangeven, heeft Kakertse Boys dus aanloopproblemen. En, zoals we allemaal weten, kan een kat die in het nauw zit rare sprongen maken.

Hoewel Kakertse Boys pas twee punten heeft kunnen bijschrijven, heeft de ploeg al zeven keer weten te scoren. Niet gek, in pas drie duels. Maar dat hoeft KVC Oranje niet direct zorgen te baren. De ploeg van Paul van Putten immers heeft in even zo veel duels al elf keer gescoord. Doelpunten zullen dus wel weer gaan vallen, zondag op Sportpark De Kakert. De vraag is alleen wie deze keer de meeste keren het net weet te vinden.

Kakertse Boys zal graag weg willen komen uit de onderste regionen van de ranglijst. KVC Oranje heeft hardop uitgesproken voor promotie te willen gaan, gezien ook de ruimschoots voorhanden kwaliteit in de redelijk brede selectie. Een zege is dan geboden. Een gedurfde uitspraak misschien, maar soms moet je ook niet weglopen voor een mooie uitdaging. In de competitie heeft oranje-wit trouwens pas één tegendoelpunt hoeven slikken. Blijft dat zo? Gemakkelijk zal dat niet worden, ook deze keer niet.  Alleen al vanwege het feit dat bij Kakertse Boys een zekere Mike Hanssen van zich doet spreken. Die speler wist afgelopen zondag liefst drie keer te scoren. Tegen Voerendaal nog wel, zonder meer één van de kandidaten voor de titel in 4B. Maar goed, door de bank genomen zijn er in de Kakert tot nu meer zorgen dan in Bleijeheide, waar men nog steeds mag spreken van een ongeslagen status.

In ieder geval mag weer een aantrekkelijke pot voetbal tegemoet worden gezien, zondag op het tegen de rand van de Brunssummerheide gelegen complex van de Boys.

Kakertse Boys en KVC Oranje heten u graag welkom, zondag om 14.30.

Foto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno