Hoofdmenu

WIJKSCHOUW BOCHOLTZ, EEN IMPRESSIE

 

 

Een druk bezochte wijkschouw in Bocholtz leverde vorige week weer genoeg gespreksstof op. Lange tijd stonden buurtbewoners, burgemeester en wethouders stil bij de verkeerssituatie rondom supermarkt Plus. Ook op andere plekken in de wijk bleek verkeersveiligheid (vaak in combinatie met parkeren), net als bij eerdere wijkschouwen een terugkerend probleem.  Daarvoor is niet altijd een panklare oplossing te bedenken. Wethouder Wiel Schleijpen: “Veel wijken zijn dertig, veertig jaar oud of nog ouder.

Gebouwd in een periode waarin ieder gezin hooguit één auto had. Nu moeten we in diezelfde wijk minstens het dubbele aantal auto’s kwijt. Daar komt nog bovenop dat mensen pal voor hun eigen deur willen parkeren en zich niet altijd aan snelheidsregels houden. Het is een gegeven dat een gezamenlijke aanpak vraagt. Het gaat hier niet alleen om inrichting van de openbare ruimte, maar ook om gedrag. Als gemeente gaan we de aangedragen locaties in ieder geval nog eens onder de loep nemen.”

Foto´s Gemeente Simpelveld