Hoofdmenu

Informatiebijeenkomst herstel grafheuvel Exdel

 

Stichting IKL, Stichting Bosbeheer Landgraaf, Gemeente Landgraaf, Natuurmonumenten en Heemkundevereniging OCGL organiseren op zaterdag 20 oktober tussen 10 en 12 uur een informatiebijeenkomst over het herstel van de grafheuvel bij Exdel. Omwonenden en geïnteresseerden zijn van harte welkom op locatie voor uitleg en om antwoord te krijgen op eventuele vragen.

 

De grafheuvel is een bijzonder archeologisch monument en herbergt sporen uit het verre verleden. Het gebied rondom de grafheuvel wordt opgeknapt. Ongewenste boomsoorten worden verwijderd en er wordt een doorzicht gecreëerd, waardoor de heuvel vanaf de weg zichtbaar wordt. Ook de omheining rond de grafheuvel wordt vernieuwd.

Op de Nationale Natuurwerkdag, die plaatsvindt op 3 november, starten de werkzaamheden. Iedereen die mee wil helpen om dit unieke cultuurhistorische element in Landgraaf niet verloren te laten gaan is welkom www.natuurwerkdag.nl kun je je aanmelden om mee te helpen op deze locatie.

 

Foto Natuurwerkdag« (Vorig nieuwsbericht)