Hoofdmenu

Parkstad in trek op Nationale Toerisme Top

Voorzitter Toerisme Parkstad vertelt unieke ‘story’                 

Parkstad Limburg stond gisteren in de belangstelling met de presentatie van het succesverhaal van de transitie van Parkstad tijdens de eerste Nationale Toerisme Top van Nederland. Parkstad Limburg is het enige voorbeeld in Nederland van de transitie van een voormalig mijngebied naar een toeristische bestemming. Wethouder Ramon Lucassen van Landgraaf vertelde vanuit zijn rol als portefeuillehouder Toerisme – van de Bestuurscommissie Economie & Toerisme van Parkstad – het verhaal van Parkstad aan de Nederlandse toeristische scene. Verder gaf hij ook uitleg over de ambities van Parkstad voor de toekomst.

 

Presentatie. Zijn verhaal handelde over de transitie van een lelijke en zwarte mijnregio naar een groene toeristische bestemming die in nog geen 15 jaar tijd één derde van de totale toeristische omzet van Zuid-Limburg draait. En die een essentiële rol speelde in de omschakeling van Zuid-Limburg van een zomerbestemming naar een hele-jaar-door bestemming. De intensieve en vastberaden samenwerking tussen overheden, ondernemers en inwoners in Parkstad leidde in 2016 tot het winnen van de WTTC Tourism for Tomorrow Award; de Oscar onder de toeristische bestemmingen. Daarvoor was Parkstad al de winnaar van de eerste EDEN Award in Nederland. Daarnaast zorgde de transitie van Parkstad ervoor dat Zuid-Limburg werd opgenomen in de wereldwijde Duurzame Top 100 van Green Destinations.

Toekomst. Parkstad heeft de ambitie om de leisure-sector in de regio verder door te laten groeien. Zo komen er in de komende jaren nieuwe ontwikkelingen bij als de indoor-surflocatie Endless Summer en wordt de Buitenring verder doorontwikkeld tot Leisure Ring, die samen met het aan te leggen fietspad Leisure Lane voor een betere bereikbaarheid en beleving van de regio zal zorgen.

Nationale Toerisme Top .Op woensdag 10 oktober vond de eerste Toerisme Top plaats. De top was een initiatief van de provincie Overijssel en ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De top bracht overheid, bedrijfsleven, toeristische organisaties en andere belangstellenden bij elkaar om samen gericht te werken aan de uitdagingen en kansen voor de bestemming Nederland in 2030. Met het doel om tot een gezamenlijke aanpak te komen, zodat zo veel mogelijk steden en regio’s kunnen profiteren van het groeiende toerisme, nationaal en internationaal is gisteren een start gemaakt.

Foto Gemeente Landgraaf(Volgend nieuwsbericht) »