Hoofdmenu

Westernrider uit Wijnandsrade toont zondag zijn klasse opinternationaal toptoertoernooi in Aken

 

Westernruiter Santiago Hagenbeck uit Wijnandsrade komt zondag in actie op het  Q17 International DQHA Championship op het CHIO terrein in Aken. Q 17 is Europa’s grootste en meeste gerenommeerde Westernriding toernooi. Westernriding geldt als de zwaarste discipline in de paardensport. Het  Q17 International DQHA Championship lokt de beste ruiters en paarden van de wereld.  Santino Hagenbeck, die in Aken de laatste jaren steevast  goed was voor een topklassering, komt met twee paarden in actie, op het spectaculaire onderdeel cutting.

Santino Hagenbeck is in Nederland al jaren een klasse apart en won talrijke internationale toernooien. Tijdens de Americana, het grootste Western event in Europa, troefde de jeugdige Limburger tal van professionele ruiters uit America en Europa af en veroverde hij brons veroverd in de Open Cowhorse two reins reining.

Hagenbeck heeft al meerdere lucratieve internationale aanbiedingen gekregen. Tot dusver kiest de Limburger ervoor om als professionele paardentrainer het familiebedrijf Hagenbeck Stables voort te zetten. De provincie Limburg heeft de paardenstal in Wijnandsrade het predicaat topsportlocatie toebedeeld.

Foto:Westernruiter Santino Hagebeck uit Wijnandsrade