S.V.Brunssum 1   –   Rood/groen LVC 1    5  –  1

Na 15 minuten voetballen was het duidelijk dit waren de slechtste 15 minuten van dit seizoen van Brunssum. Zeer slordig spel gecombineerd met te afwachtend spel en teveel ruimte weggevend maakte dat Rood/groen regelmatig kon combineren tot in de zestien van Brunssum.

Veel gevaar leverde dit niet op maar de ogen gingen aan Brunssum kant wel langzaam open. Korter dekken en sneller combineren zorgde ervoor dat Brunssum langzaam de betere ploeg werd in deze wedstrijd en nu kwamen er ook kansen.
Eerst kwam Calvin 1 op 1 met de keeper en was zijn lob iets te laag, hierna was het Boy die de verkeerde keuze maakte oog in oog met de gasten doelman en zo bleef het 0-0.

Brunssum trok de wedstrijd nu naar zich toe en aanval op aanval volgde waardoor Rood/groen niet meer in het stuk voor kwam de eerste helft. Het was dan ook aan het vizier van de Brunssum spelers te danken dat men nog niet op voorsprong was gekomen en men met 0-0 ging rusten.
En ja daar komt de wijsheid weer om de hoek kijken, maak jezelf niet de kansen dan……….. . En zo geschiedde de eerste goede aanval van de gasten werd na 5 minuten in de 2e helft benut, een aanval over rechts werd goed teruggelegd op de zestien en prima buiten het bereik van Leroy
binnengeschoten 0-1.

Waren de ogen al half open nu was men klaar wakker en besefte men dat puntverlies in deze wedstrijd zeer onnodig zou zijn, dus opzoek naar de gelijkmaker. Deze viel al snel na de 0-1, een goede actie van Bjorn op middenveld zorgde voor balbezit voor Brunssum en daarna ging het snel, Bjorn speelde Danny in en deze stuurde knap Boy op weg naar de keeper, Boy speelde de bal langs de keeper op de paal en in de rebound schoot hij de verdiende 1-1 binnen.  Brunssum verhoogde het tempo en 5 minuten na de gelijkmaker ging Calvin ervandoor op rechts en gaf de bal goed voor op de inlopende Boy, voordat deze echter zijn 2e kon maken liep een Rood/groen verdediger de bal zelf over de lijn 2-1.Het spel van Brunssum werd nu beter maar de sfeer in het veld grimmiger, ondanks dat het wel duidelijk was dat de scheidsrechter teveel commentaar met geel bestrafte bleef men praten in het veld. Dit praten leverde de aanvoerder van Rood/groen niet 1 maar 2 gele kaarten en dus rood op. Brunssum bleef de betere ploeg en de gasten bleven praten in plaats van voetballen en dan kan het snel gaan.

Brunssum plaatste de ene na de andere goede aanval en zo scoorde men in de 62e minuut de 3-1. Nu was het Brandon die Boy diep stuurde en nu had hij maar 1 poging nodig op de doelman te verschalken en de marge op 2 te zetten. Dit was dan ook de beslissing, zeker toen de nummer 10 van Rood/groen ook nog zijn tweede gele kaart kreeg. Dit was niet vreemd aangezien deze toch wel goede speler een eigen talk-show leek te hebben in de wedstrijd met als gasten de scheids, het publiek en zijn eigen grensrechter. Tegen 9 man met een 3-1 voorsprong is het dan lastig kiezen in bal bezit blijven of zoveel mogelijk kansen creëren, Brunssum koos voor het laatste en zo werd iedere drie minuten wel iemand richting de gastenzestien gestuurd. In de 68e minuut was het Calvin die op aangeven van Mike de zestien in sprintte en beheerst de bal binnenschoot 4-1.

Hierna volgden nog vele mogelijkheden voor Brunssum maar ze werden bijna allemaal teniet gedaan door de grensrechter, het was zeker niet allemaal  buitenspel maar de scheids nam de beslissingen van zijn assistent over en met deze voorsprong is het dan wel te billijke. Nadat Bjorn al een keer of 8 was terug gefloten mocht hij in de 80e minuut zijn actie wel afmaken, nadat zijn doelpoging eerst via de keeper weer terug in zijn voeten kwam schoof hij de bal hierna beheerst door diens benen 5-1.

Brunssum beloonde zichzelf na een goede 2e helft met 5 doelpunten en wint zo verdient van Rood/groen LVC en passeert deze tegenstander op de ranglijst. Aan gezien WDZ gelijk speelde komt deze ploeg ook weer in het vizier en gaan Voerendaal en KVC oranje nog ongelsagen aan kop. Duidelijk is wel dat deze klasse erg zwaar is en er veel ploegen zijn die aan elkaar gewaagd zijn, dit houdt in dat iedere wedstrijd weer met volle overtuiging aan moet worden gegaan en Brunssum het voordeel heeft dit zware seizoen over een sterke brede selectie te beschikken. Volgende week bij RKTSV van minuut 1 de goede wedstrijd instelling tonen dan komt het helemaal goed, succes.