Na het gelijke spel vorige week tegen Wittenhorst, boekt Schaesberg in de thuiswedstrijd tegen de Valk hun 1e overwinning van het seizoen. De beginfase van de wedstrijd oogde rommelig van beide kanten, zonder al te veel hoogtepunten. Totdat Schaesberg een hoekschop kreeg en de scheidsrechter een handsbal constateerde. De toegekende penalty werd door Brian Stevens feilloos benut, 1-0.

Dit doelpunt voelde als een ruggensteun en Schaesberg ging in deze fase steeds beter voetballen, creëerde een aantal kansen, maar wist nog niet te scoren. De valk  kopkans, die gelukkig werd naast gekopt. Daarna was het Scot Adriolo die met een steekpass, de bedrijvige Ronald Geuskens wegstuurde. Hij omspeelde de keeper en leek de scoren te verdubbelen, echter een goede sliding van een verdediger van de Valk en de paal, voorkwam dit. De rebound werd door Ronald opgevangen en teruggelegd op Ricky Schmitz. Laatstgenoemde krulde de bal in de goal, 2-0. Voor rust kon Schaesberg de wedstrijd al beslissen, maar Erik Gerrits zijn schuiver belande op de paal en Cliff Pötgens mikte te hoog in kansrijke positie.

Daar waar iedereen verwachte dat De Valk na rust agressief zou starten. Was het in de 2e helft juist Schaesberg dat de kansen creëerde en verdedigend vandaag weinig tot niets weggaven. Achterin werd geconcentreerd en mannelijk verdedigd, het goede spel werd beloont door Ronald Geuskens die de 3-0 maakte. Daar waar er steeds meer ruimtes ontstonden voor beide teams, was het balverlies in de opbouw, die zorgde voor de 3-1. De Valk probeerde het daarna nog wel, maar werd zelden gevaarlijk. Schaesberg bleef makkelijk overeind en Ronald Geuskens eiste de hoofdrol op zich, door met een schitterende volley de 4-1 binnen te schieten.

Een mooie en belangrijke overwinning, waardoor Schaesberg zich in de middenmoot nestelt. Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd tegen Venlosche Boys. Hopelijk kan hier dan een goed vervolg aan gegeven worden.