Zondag 14-10 moesten de blauwwitte zebra’s op bezoek bij Veritas in Neeritter. De mannen van trainer Cooky Voorn hadden nog geen enkel punt behaald, hoewel er zeker tegen Wittenhorst en Venlosche Boys meer had ingezeten. Vandaag was het motto duidelijk er telt maar 1 ding en dat zijn de 3 punten.

Bij stralend weer werd op het zonovergoten sportpark om klokslag 14.30u afgetrapt. Bekkerveld begon fel aan de wedstrijd en probeerde vanuit achteren te voetballen. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Bekkerveld. Een goede voorzet van Joris de Klein werd net op het laatste moment door de verdediger van Veritas aangeraakt waardoor Marvin Breemer niet de bal achter de doelman kon brengen. Na een half uur spelen werd een corner jammerlijk over gekopt door Dimitri Orbons.
In de laatste minuten van de eerste helft kwam door onoplettendheid aan Bekkerveld zijde Veritas 2x gevaarlijk door. Gelukkig had de spits van Veritas het vizier niet op scherp staan en gingen beide ploegen na 45 minuten met een 0-0 stand de rust in.

In de 2e helft begon Veritas feller dan Bekkerveld. Dit resulteerde ook in enkele goede kansen voor de oranjehemden uit Neeritter. Gelukkig stond de paal en doelman Rik Klyn in de weg en bleef de stand gelijk. Naar mate de wedstrijd vorderde nam Bekkerveld het initiatief weer over. Ruben Henssen werd de diepte ingestuurd echter hij kon de bal niet goed meenomen, waardoor hij te ver naar de buitenkant moest, het schot wat volgde werd geblokt door de verdediger van Veritas. De ingevallen Sjoerd Pellegrom kreeg de grootste kans van de wedstrijd, wederom een prima voorzet van Joris de Kleijn werd door Sjoerd prima binnengekopt echter keeper Petit van Veritas redde katachtig. In de blessuretijd zette Bekkerveld nog een aanval op en Lars Vincken werd door Ritchie Engels de diepte ingestuurd. Lars bleef koel en liet doelman Petit van Veritas kansloos. 0-1 voor Bekkerveld met nog 3 minuten blessuretijd te spelen. In de laatste minuut kreeg Veritas op 20 meter van het doel van Bekkerveld een vrije trap, deze werd goed ingeschoten echter keeper Rik Klyn pareerde de bal. Na 93 minuten floot de uitstekende leidsman voor de laatste keer. De eerste overwinning voor Bekkerveld was een feit en de vreugde bij spelers, staf en aanwezige toeschouwers was groot. Een prima team overwinning waarin iedereen voor elkaar door het vuur ging. Hopelijk kunnen de mannen van Cooky Voorn deze stijgende lijn doortrekken. Volgende week wacht weer een zware opgave. Om 14.30u wordt er afgetrapt in en tegen RKSV Heeze.