Hoofdmenu

Weltania heeft tegen Leonidas-W de eerste overwinning van deze competitie geboekt.

weltania leonidas 2018/2019

De wat rommelige wedstrijd ging in de eerste helft sterk op en neer. Beide ploegen kwamen aan aanvallen toe, maar het was vooral Weltania dat kansen kreeg. Zo verscheen Tom Hilgers vrij voor doelman Mylan Rapati, maar hij mikte op diens benen. Niels Vroomen was met het hoofd meerdere malen gevaarlijk, maar mikte of te hoog of op de paal. Frank Teerling op zijn beurt pegelde tegen de lat.

Ook na rust was Weltania dreigender, opnieuw via Niels Vroomen die een ongeluksdag kende. Bij een uitbraak was het juist Leonidas dat de score opende. Invaller Timo Weck was de afmaker en onnodig puntenverlies leek aanstaande voor de thuisclub. Maar in de laatste drie minuten veranderde alles. Een ultieme poging niet verder achterop te raken op de ranglijst bleek succesvol. Een hoge bal van Radwan Ayadi viel op het hoofd van Bram Waltmans, die voor de gelijkmaker zorgde.

Weltania proefde dat er nog meer in zat dan weer een schamel puntje. Een verre ingooi van Willem Bindels werd bij de eerste paal verlengd door Simon Eurlings en vervolgens had Sander Theunissen de bal voor het binnenlopen. Dat deed hij: 2-1. De ontlading was groot en de eerste driepunter een feit.

Foto’s:©Parkstad Actueel / Tom de Cock, meer foto’s op deze link.(Volgend nieuwsbericht) »