Hoofdmenu

HEERLENSE BURGEMEESTER ROEMER ALS METAL-DJ IN DE NIEUWE NOR

Emile Roemer draait op zondag 23 december een dj-set in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Tijdens ‘Rumoer met Roemer’ draait de waarnemend burgemeester van Heerlen (thrash)metal en hardrock rondom het concert van een van zijn favoriete Nederlandse bands, Death Alley. Het wordt een van de laatste optredens van de Amsterdamse band die kort geleden aankondigde voor onbepaalde tijd te stoppen. 

Al sinds de jaren 80 bezoekt Emile Roemer, de huidig waarnemend burgemeester van Heerlen, metalfestivals. Zijn liefde voor hardrock en metal steekt hij dan ook niet onder stoelen of banken en zo draait hij sinds 2015 zeer incidenteel als dj. De voormalig SP-leider deed dat met succes op festivals als Zwarte Cross en Fortarock. Bij een bezoek van de burgemeester aan het poppodium in zijn huidige gemeente in de zomer van 2018 constateerde Emile Roemer dat er niet veel metal en hardrock op het programma stond. Op de vraag welke band hij dan graag wilde zien, antwoordde hij: “Death Alley”.

Tekst en foto poppodium NIEUWE NOR(Volgend nieuwsbericht) »