Thuis tegen de Sporting Peel en Maas (voorheen Helden). Hebben de Schaesberg vrouwen met 3-1 gewonnen.  Een mooi resultaat dat toch nog onnodig moeizaam tot stand kwam.

Schaesberger begon uitstekend en voortdurend waren het de diepe ballen achter de verdedigers van Sporting die voor veel gevaar zorgden. Echter de bal ging diverse keren net voorlangs. De 1-0 viel toch. Een hoekschop viel in de 5 m voor de voeten van Pia de heel hard afronde. Bijna dwars door de keepster heen.  Deze hield de bal hierdoor eerst nog tegen maar een tweede zetje was genoeg om te scoren.

De mogelijkheden blijven zich opstapelen maar gescoord werd er niet. Totdat Jess op rechts doorbrak en vanaf de 16m kiezelhard raak schoot.  (De VAR bekeek nog even of deze bal niet een te hoge snelheid  had voor binnen de bebouwde kom).
Na een korte drink onderbreking.  Zakte het spel iets in. En werd men slordig. Sporting werd gevaarlijker. Yaelle kon een bal met een reflex nog net tegen de paal duwen. Niet veel later opnieuw de paal die erger voorkwam.

Na rust weer een goed begin van Schaesberg. Wendy stuurde Jess op rechts weg. Jess bracht de bal hard en laag voor. Kim hoefde hem maar binnen te lopen.  Maar helaas lukte dit niet.  Onnodig en slordig balverlies bracht sporting terug in de wedstrijd. 2-1.  Nog steeds kon Schaesberger de wedstrijd beslissen maar enkele prima kansen werden niet afgerond. Het was wachten tot in de 90e minuut.  Melanie zette goed door en gaf de bal hoog voor waar Jess hem binnen kopte. 3-1. Het had makkelijker gekund. Maar goed. Deze punten zijn weer binnen.

 

ArchiefFoto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

Geef een reactie