Hoofdmenu

Lezing Voorkom dementie : we zijn zelf het medicijn!

 

In deze lezing, georganiseerd door Bibliotheek Brunssum en verzorgd door Alzheimer Centrum Limburg, wordt verteld hoe u uw leefstijl kunt aanpassen om zo uw kans op dementie te verkleinen.

 

 

Het aantal mensen met dementie neemt wereldwijd sterk toe. In Nederland wordt in de komende 25 jaar een verdubbeling verwacht van dit aantal tot meer dan een half miljoen mensen met dementie. Dit leidt niet alleen tot toenemende zorgkosten (een stijging van 3% per jaar) maar ook tot een verminderde kwaliteit van leven voor zowel de persoon met dementie zelf, als ook voor naasten. Ondanks tijdrovend en kostbaar wetenschappelijk onderzoek, is er nog geen medicijn dat dementie kan genezen. In het wetenschappelijk onderzoek is er in toenemende mate aandacht voor preventie van dementie. Leefstijl blijkt namelijk verantwoordelijk voor 30% van het aantal gevallen van dementie wereldwijd. Ondanks dat dit veelbelovende aanknopingspunten zijn om dementie te voorkomen of uit te stellen, blijkt echter uit recent Limburgs onderzoek dat nog maar weinig mensen (slechts 1 op de 2) ervan op de hoogte zijn dat een gezonde leefstijl kan leiden tot gezondere hersenen.

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum
Wanneer: woensdag 24 oktober 2018, van 19:00 tot 20:30 u.
Aanmelden (verplicht): online: www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), telefonisch 045-4007560, of bij de klantenbalie van de bibliotheek
Kosten: gratis

Foto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno