31 oktober Fairtrade Proeverij in Brunssum

In Onderbanken en in Brunssum is een enthousiaste werkgroep actief om van beide gemeenten een Fairtrade Gemeente te maken. De werkgroepen streven ernaar dit jaar de titel nog aan te vragen. Het gaat erom spannen of dat lukt…
Eén van de criteria om Fairtrade Gemeente te worden, is het jaarlijks organiseren van een laagdrempelige activiteit waarbij de bewustwording over fairtrade wordt vergroot. Voor die activiteit vonden we de perfecte locatie: bij Mijn Brasserie en in de hallen en gangen van het Zuyderland.

Mijn Brasserie serveert diverse fairtrade producten, zoals koffie, thee, chocolade en broodbeleg. Wat de activiteit precies inhoudt, zul je zelf moeten komen ontdekken. In ieder geval is er veel te proeven, te zien en te horen en het is helemaal gratis. We nodigen je van harte uit.

Wat is fairtrade?. Fairtrade staat voor eerlijke handel en het bieden van kansen. Dat betekent dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun product en hulp krijgen om zich te organiseren en te ontwikkelen. Ze werken onder menswaardige omstandigheden: geen extreem lange werkdagen, geen kinderarbeid, wél aandacht voor het milieu. Door een fairtrade product te kopen, draag jij eraan bij dat mensen aan de armoede ontsnappen. In Onderbanken en Brunssum bieden verrassend veel bedrijven fairtrade producten aan, op 31 oktober kun je in één oogopslag zien welke bedrijven dat zijn.

Wanneer? 31 oktober (midden in de Fairtrade Week)
Hoe laat? 13.30 – 16.00 uur
Waar? MIJN Brasserie, Prins Hendriklaan 376 in Brunssum

Fairtrade Brunssum en Fairtrade Onderbanken maken deel uit van Fairtrade Regio Parkstad, een initiatief van de PLUS supermarkten in de regio met ondersteuning van COS Limburg. Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/fairtraderegioparkstad/.

Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen. Tot ziens bij Mijn Brasserie!

Met hartelijke groet,

Beide werkgroepen, gemeente Brunssum, gemeente Onderbanken, PLUS Quaedvlieg, PLUS Hensgens en COS Limburg

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie