Hoofdmenu

RODA JC EN SPARTA ROTTERDAM DELEN DE PUNTEN IN KERKRADE

Roda JC heeft vanavond in eigen huis één punt overgehouden aan het treffen met Sparta Rotterdam. Een kwartier voor het eindsignaal schoot Paulissen vanaf elf meter de gelijkmaker tegen de touwen.

Het was de uitploeg dat in de beginfase van de wedstrijd het meeste balbezit had. Echter profiteerde Sparta hier niet van want een doelpunt bleef uit. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam ook de thuisploeg meer in het spel voor. Roda JC kreeg nog voor rust een grote kans via Engels die de bal een kleine meter over het doel van Coremans plaatste. Ruststand: 0-0

Tijdens de rust nam Nathan Rutjes afscheid van supporters van zowel Roda JC als Sparta Rotterdam. Nathan liep met zijn zoontje Lavezzi een ereronde over het veld en kreeg een staande ovatie vanaf de tribunes.

Na amper drie minuten in de tweede helft kreeg Engels dé kans op de voorsprong. Hij omspeelde doelman Coremans en diende de bal maar tegen de touwen te schieten. Engels gaf de bal teveel hoogte mee waardoor deze tegen lat terug het veld in kaatste. Een minuut later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Aanvoerder Lars Veldwijk zette de Spartanen op een 0-1 voorsprong.

Roda werd hierna sterker, mede door de support van de fans op de tribune werden er kansen op de gelijkmaker gecreëerd via onder andere Mart Remans en Mario Engels. Een kwartier voor het eindsignaal werd Engels vastgepakt in de zestienmeter waardoor de bal op de stip gelegd werd. Paulissen bleef rustig en benutte de strafschop eenvoudig.

In de slotfase probeerde de thuisploeg de overwinning nog binnen te slepen maar de Rotterdammers hielden stand. Eindstand 1-1.

Aanstaande vrijdag (26 oktober) speelt Roda JC om 20.00 uur op het AFAS Trainingcomplex tegen Jong AZ.

Uitkaarten voor dit duel zijn te koop via www.rodajc.nl/tickets.

Tekst RodaJC/en archiefFoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno